MOL csapat Kézilabda Blog

Egykori Pick Szeged edző irányítja a szerbeket a vb-n

2013.10.20. 16:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Szerb Kézilabda Szövetség (RSS) igazgatói bizottságának döntése értelmében a januári, Dániában sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Vladan Matic ül majd a szerb válogatott kispadján, míg a nemzeti csapat sportigazgatója Dejan Perić lesz.

Az elkövetkező napokban a szövetség főtitkára megbeszéléseket folytat majd a szlovén Celjével, hogy Matic milyen feltételek mellett végezheti a szövetségi kapitányi munkát. A szerb szövetség a játékosként világ- és háromszoros Európa-bajnok, BL-győztes svéd Ljubomir Vranješt szerette volna a kispadon látni, azonban a német Flensburg vezetői nem engedték el.

A 43 éves Matic a jugoszláv válogatott tagjaként az 1999-es és a 2001-es világbajnokságon is bronzérmes volt. Játszott és edzősködött Szegeden, de irányította a Ferencvárost, és Csoknyai István szövetségi kapitány segítőjeként a magyar válogatottnál is dolgozott segédedzőként.

A szerb válogatott október végén kezdi meg a felkészülést a kontinensbajnokságra, amikor két mérkőzést is játszik Csehország ellen. Szerbia a londoni olimpián a 9. lett, míg az idei spanyolországi világbajnokságon a 10. helyen végzett. A szerbek eddig hét világbajnokságon szerepeltek, és ezalatt kétszer szereztek bronzérmet, és Matic mindkét együttesben szerepelt.

Matic 31 évesen, 2001. június 7-én érkezett a Pick Szeged kézilabda-csapatához a jugoszláv Partizan Beogradból. A szurkolók által csak Matkénak becézett sportoló játékosként öt és fél, edzőként két és fél évet töltött el a csapatnál. 2007-ben szezon közben vette át a csapatot, és vezérletével szárnyakat kapott a szegedi együttes, az elődöntőben a Dunaferrt, a döntőben pedig az örök rivális MKB Veszprémet legyőzve megszerezte a klub történetének második, mindmáig utolsó bajnoki címét.

A Tisza-parti együttes Matic közel három éves munkássága alatt egy bajnoki és egy magyar kupa-győzelmet könyvelhetett el két bajnoki ezüst, egy kupa-ezüst és egy szuperkupa-ezüst mellett. A szakember ezzel az eredménysorral minden idők egyik legsikeresebb szegedi trénerének számít.

A 2007-2008-as BL-kiírásban az első csoportkörön veretlenül, 6 mérkőzésen 6 győzelemmel jutott túl a Matic-csapat. Ilyen eredményt még sohasem ért el szegedi együttes. A 2008-2009 szezon már nem volt ennyire sikeres, „csak" két ezüstérem jutott a csapatnak, a Veszprém mindkét fronton – bajnokság és kupa – megelőzte a Szegedet.

A következő szezonban 2009. október 22-én, egy Kecskemét ellen elszenvedett súlyos (40-32) és nem várt vereséget követően a szegedi kézilabda-csapat és Vladan Matić közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr775589454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása