MOL csapat Kézilabda Blog

A bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja a hétvégi Szeged-Veszprém

2013.10.24. 07:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

letöltés.jpgMozgalmas hét a mostani a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata számára. Kedden Bécsben sorsoltak az EHF-kupában, kiderült ki lesz az ellenfelük a legjobb 32 között, míg szombaton 16 órakor játsszák a bajnokság csúcsrangadóját, ekkor fogadják ugyanis a bajnoki cím másik nagy várományosát a rivális MKB-MVM Veszprém együttesét.

Juan Carlos Pastor együttesének szerencséje volt a sorsolásnál, hiszen előzetesen a skandináv és a francia csapatokat szerették volna elkerülni a legjobb harminckettő között. Ez sikerült is, hiszen Vadkertiék a portugál Benfica ellen csatáznak.

Az első mecset idegenben vívják, várhatóan november 23-án vagy 24-én, míg a visszavágót november 30-án vagy december 1-jén rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Ez lesz egyébként a szegediek első nemzetközi meccse portugál együttes ellen. Talán nem kiabáljuk el, de sima szegedi továbbjutásra tippelünk.

A hétvégi bajnoki azonban már nem lesz ennyire sima, még annak ellenére sem, hogy a csongrádiak remekelnek a bajnokságban. Eddig hibátlanul menetelnek és a legszorosabb meccsüket a Gyöngyössel vívták, ezt „csak” hat góllal nyerték. Ugyanakkor öt találkozón is tízgólosnál nagyobb különbséggel verték riválisukat.

A Veszprém elleni összecsapás azonban nem csak egy bajnoki a sok közül, hiszen ennek végeredménye alaposan befolyásolhatja a döntő végeredményét is. Jelen állás szerint ugyanis kisebb csodára lenne szükség, hogy ne ez a két csapat találkozzon a bajnoki fináléban is.

Az idei kiírásban az 1–6. helyezett csapatok az alapszakasz befejezése után rájátszásos rendszerben folytatják, az első két helyezett kiemelt, míg a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A győztesek szintén két győzelemre menő elődöntőt vívnak az alapszakasz első két helyezettjével. A győztesek az aranyéremért, a vesztesek a bronzéremért folytathatják, két győzelem eléréséig. Azonban aki az alapszakaszban előrébb végez, az kezdheti otthon a párharcot, és ha két meccs után döntetlen az állás, akkor a harmadik, mindent eldöntő találkozónak is ő adhat otthont.

A szegedieknek sokáig még otthon sem sikerült megtörni a Veszprém egyeduralmát, az elmúlt két évben azonban az alapszakaszban egyaránt hazai siker született a csongrádi megyeszékhelyen.

Tavaly Larholm és Sulc 8-8 góljának is köszönhetően meglepően simán, 31-24-re nyert a szegedi gárda a Nagy Lászlóval megerősített veszprémiek ellen. A 2011-12-es szezonban Buday volt a főszereplő, elsősorban az ő pazar játékának köszönhetően győzött az akkor még Skaliczki László által vezetett együttes 24-23-ra.

Ezt megelőzően azonban három éven át a veszprémiek örülhettek, (35–36, 30–36, 26-30) míg a 2007-08-as szezonban döntetlennel zárult a derbi. 2007 tavaszán az utolsó fordulóban nyert a Pick 29-24-re, hogy azután a rájátszásban még háromszor legyőzze nagy riválisát, és megszerezze a klub történetének második bajnoki aranyát. Ezzel a koreográfiával valószínűleg most is kiegyeznének a szegedi szurkolók.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr165596633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása