MOL csapat Kézilabda Blog

Első nemzetközi kupasikeréért indul harcba a Pick Szeged

2013.11.20. 08:49 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

letöltés.jpgMint arról a molcsapat.hu kézilabda blogjában már beszámoltunk, a Pick szeged együttese ezen a hétvégén az EHF Kupában a portugál Benficával találkozik. A szegediek számára talán szokatlan, hogy idén nem a Bajnokok Ligájában szerepelnek, de mint korábban utaltunk rá, számos siker fűződik a nevükhöz a „kisebb” kupasorozatokban is.

Legutóbb 1996-nál hagytuk abba, amikor is a szegediek megszerezték történetük első bajnoki címét. Itt a csoportkört túlélték, de az egyenes kieséses szakaszban jött a már akkor is bombaerős Barcelona és megálljt parancsolt.

A 97-98-as kupasorozatban a City Kupa jutott osztályrészül a szegedieknek, ahol a horvát Metkovic Razvitak, a francia Paris St. Germain kiverése után a német TuS Nettelstedt e.V. jelentete a végállomást a negyeddöntőben. Egy évvel később ugyanez volt a „koreográfia”, csak a németek elleni negyeddöntőig ezúttal belga és ukrán riválison keresztül jutottak el. 

Az 1999-2000-es kupasorozatban az EHF Kupában a svéd Alingsas HK nem jelentett gondot, de a 16 közé jutásért a norvég Viking Stavanger idegenben lőtt több góllal kiverte a Tisza-parti együttest. Egy évvel később ugyanebben a sorozatban már a negyeddöntőig menetelt Kővári Árpád együttese, amely török és orosz riválisát kiverve, a legjobb nyolc között a spanyol Bidasoa Irun ellen búcsúzott.

A 2001-2002-es sorozatban a harmadik fordulóban kapcsolódtak be az EHF Kupába a szegediek, akiknek ez akkor a végállomást is jelentette, hiszen a spanyol Galdar összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult. A 2002-03-as év volt eddig az utolsó, amikor nem a Bajnokok Ligájában indult az együttes.

Ebben az évben a KEK-ben a negyeddöntő volt a végállomás. Addig a dallamos nevű holland De Groot Groep E&O együttesét és a szlovák Tatran Presovot kettős győzelemmel búcsúztatták, a legjobb nyolc között viszont a német Lemgo tett így a szegediekkel.

Azóta csak a BL-ben érdekeltek a szegediek, ahol sokszor a szerencse sem volt velük, hiszen többször is „halálcsoportba” kerültek, de az esetek többségében túlélték a csoportkört és a legtöbbször a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Most viszont bízhatunk benne, hogy a nyáron alaposan megerősített együttes – amely a bajnokságban még veretlen – az EHF Kupában bizonyít és megszerzi története első nemzetközi kupagyőzelmét. Ehhez az első lépést Portugáliában kell megtennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr875645033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása