MOL csapat Kézilabda Blog

Hat szegedivel vághat neki a kézilabda Eb-nek a magyar csapat

2013.12.28. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgMiközben az emberek többsége még a halászlé-töltött káposzta-bejgli hármas okozta túlsúly ledolgozásán gondolkozik, a férfi kézilabda-válogatott tagjai már a tettek mezejére léptek. December 27-től ugyanis a Magyarországon játszó játékosok elkezdik a felkészülést a január 12. és 26. közötti dániai Európa-bajnokságra. A Bundesligában játszó Mocsai Tamás és Putics Barna csak január 2-án csatlakozik a többiekhez.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány még az ünnepek előtt huszonnyolcról 22 fősre szűkítette a keretet, és hat Pick Szeged játékossal kezdi meg a felkészülést. Még az idei évben két edzőmeccs vár a játékosokra, december 29-én és 30-án, Szigetszentmiklóson Bahrein válogatottjával csapnak össze.

A szövetségi kapitányoknak 24 órával a torna első mérkőzése előtt, azaz január 11-én este nyolc óráig kell kijelölniük a 16 fős csapatokat. Az Eb alatt kétszer lesz lehetőségük cserélni, a csoportküzdelmeket követően két, míg a középdöntő után egy változtatásra nyílik lehetőségük. A hátralévő bő két hétben még sok minden történhet, de a jelenlegi állás szerint a hat szegedi játékos helye biztosnak tűnik a szűkebb keretben is.

Abban ugyanis nincs vita, hogy jelenleg Mikler Roland és Tatai Péter a két elsőszámú jelölt a kapusposztra, miként Vadkerti Attila helye is megkérdőjelezhetetlen a bal szélen. Szintén biztosra vehető a beállós pozícióban Zubai Szabolcs helye, de komoly összegben mernénk rá fogadni, hogy a két átlövő, Illyés Ferenc és Ancsin Gábor is tagja lesz a szűkített keretnek.

Egy biztos, a szegedi játékosok nagyszerű hangulatban kezdhetik meg a felkészülést a kontinensvetélkedőre, hiszen egyedüli csapatként, száz százalékos teljesítménnyel állnak a bajnokságban és az EHF Kupában is sikerrel vették az első akadályt.

A dániai versenyen azonban nehéz dolga lesz az olimpiai negyedik válogatottnak, hiszen roppant erős négyesbe került. Miklerék a spanyol, az izlandi és a norvég csapattal szerepelnek azonos csoportban.

A spanyolok a sérült Sterbik Árpád kivételével szinte a teljes világbajnok együttesükkel készülnek a tornára, míg az izlandiakat minden bizonnyal fűti a visszavágás az olimpiai negyeddöntőben kétszeri hosszabbítás után elbukott találkozóért. A csoport leggyengébbjének tartott norvégok pedig kijelentették, a magyar és az izlandi együttes ellen érzik azt, hogy reális esély mutatkozik a pontszerzésre.

A magyar együttes Eb-meccsei:

1. forduló (január 12.)

Spanyolország–Magyarország 18.15

2. forduló (január 14.)

Magyarország–Izland 18.00

3. forduló (január 16.)

Magyarország–Norvégia 20.15

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr895714235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása