MOL csapat Kézilabda Blog

Nemcsak riválisok, de barátok is a Pick Szeged kapusai

2014.01.18. 13:22 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgA magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután a B csoport csütörtöki zárófordulójában 26-26-os döntetlent játszott a norvégok elleni ki-ki mérkőzésen. A magyarok az izlandiak ellen megszerzett egy pontot viszik a herningi középdöntőbe, ahol sorrendben a macedónokkal, a házigazda és címvédő dánokkal, illetve az osztrákokkal találkoznak.

A magyar együttesben Lékai és Szöllősi mellett a Pick Szeged beállósa és átlövője, Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor is remekelt. Azonban a győzelemhez nagyon kellett a több bravúrt is bemutató kapus, Mikler Roland teljesítménye is.

Ennek ellenére szegediek kapusa nem volt elégedett magával. Nem véletlenül mondta a találkozó után az MTI-nek, hogy leginkább csak az utolsó norvég gólra tud gondolni, amit ki kell vernie a fejéből, hiszen kétévente egyszer kap ilyen gólt az ember. (Az utolsó percben a skandinávok balszélsője Tvedten szinte az alapvonalról dobta be az egyenlítő találatot.)

„Nem baj, ilyen drámainak kellett lennie ahhoz, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak. Remélhetőleg a csapat továbbra is így fog küzdeni, ami helyenként jó játékkal párosult. Remélhetőleg mindig lesz valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton, úgy ahogy ma is történt" – mondta a válogatott DJ-je.

A népszerű kapus még a találkozó előtt válogatott és klubtársával, Tatai Péterrel az nso.hu-nak is nyilatkoztak, ahol elmondták, van köztük egy egészséges rivalizálás, de úgy érzik ez az, ami mindkettejüket előreviszi. „Tudom, ha rosszul megy a védés, akkor jön a Peti és könyörtelenül kihasználja” – mondta Mikler.

Hiába riválisok két területen is, amiben csak tudják segítik a másikat, mindig egyeztetnek a meccsek előtt és próbálják megnyugtatni egymást. „Mindig megkérdezem mit látott kintről, és elmondom, hogy én mit éreztem belül. Ha ő kijön általában nyugtatom, mert többnyire „ezer fokon” ég” – mondta Roli, akit a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a 2013-as esztendő legjobb kapusának választott.

Tatai szerint minden poszton legalább ilyen erősnek kellene lenni és akkor még jobbak lennénk. Folyamatosan bíztatják, és ha szükség van rá, próbálják megnyugtatni egymást. Elárulták, hiába barátok, nem töltik együtt a szabadidejüket, hiszen épp elég időt töltenek együtt, és egyébként is kevesen vannak, akik a személyes barátaikat is a csapattársak közül választják.

„Jó hogy a klubban is együtt készülhetünk és a válogatottat is együtt erősítjük. Mivel én már családos vagyok, a kevés szabadidőmet próbálom velük tölteni. Annak ellenére, hogy jó barátok vagyunk, nincs hiányérzetünk egymás iránt” – mondta ezzel kapcsolatban a Tatus becenévre hallgató kapus.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr925769071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása