MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick nagy lépést tehet Eperjesen a csoportelsőségért

2014.02.22. 13:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgAz EHF-kupa csoportkörének harmadik fordulóján, a kelet-szlovákiai Eperjesen vendégszerepel a Pick Szeged együttese. Péntek este már a meccs helyszínén tréningezik a csapat. A tervek szerint a meccsen közel 120 szegedi drukker biztatja majd a magyar együttest.

Az idei szezonban eddig remekül teljesítő szegediek remek előjelekkel várhatják a Tatran Presov elleni találkozót, hiszen a csoportjában egyedül a magyar együttes hibátlan. Előbb a Nantes ellen arattak egygólos (28-27) sikert, majd idegenben a Kristianstad ellen diadalmaskodtak három góllal (26-23), és vezetik a csoportjukat.

Ugyanakkor a szlovák együttes a Kristianstadot ugyan héttel verte, de a Nantes otthonában tízgólos vereséget szenvedett, és a C csoport harmadik helyén áll a Tatran Presov. Amennyiben Zubaiék ezt a meccset is hozzák, és a másik találkozón a Kristianstad megszerzi első győzelmét, úgy a magyar csapat akár négypontos előnybe is kerülhet riválisaival szemben.

Amint arról a szegediek honlapja a pickhanball.hu is beszámolt, eddig hivatalosan hat meccset játszott egymással a két csapat. A 2002-2003-as szezonban a KEK-ben kétszer is nyert a Pick, 36-22-re és 30-25-re (ez a meccs volt Eperjesen).

Két idényben szerepelt a Tatran a magyar bajnokságban, Barátság-kupa néven vehetett rész a honi sorozatban. A 2009-2010-es szezonban idegenben 33-31-re, az újszegedi sportcsarnokban 32-26-ra nyert a Pick. A következő sorozatban Eperjesen 33-30-ra nyert a Tatran, Szegeden azonban 31-26 lett a Picknek.

A szlovák bajnok a hazája sorozata mellett szerepel a SEHA-ligában, ahol várakozáson felül teljesít, több bravúros győzelmet is aratott. Szerdán azonban hazai pályán 29-27-es vereséget szenvedett a macedón Vardartól.

A csapat egyik legnagyobb erőssége, az érsekújvári születésű 204 centiméter magas átlövő Oliver Rabek, aki eddig 17 gólt szerzett az EHF-kupában. A lett Danis Kristopans amellett, hogy 215 centiméter magas, a góljaival is kitűnik, a már említett Vardar elleni meccsen hétszer volt eredményes. Andrej Petro játszott Magyarországon, Radoslav Antl pedig minden rutinnal megkent játékos.

A magyar együttes ugyan idegenben játszik, de az útra kelt mintegy 120 magyar szurkoló biztos, hogy hathatós támogatásban részesíti kedvenceit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr75826710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása