MOL csapat Kézilabda Blog

Az EHF Kupa góllövőlistájának vezetője vár a Szegedre

2014.04.06. 14:11 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgMegkezdte a közös munkát hétfőn Szigetszentmiklóson a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a héten Németországban a házigazdák ellen vívott felkészülési mérkőzéseket. Az együttesben hat szegedi kapott helyet, a két kapus Mikler Roland és Tatai Péter mellett a jobbátlövő Ancsin Gábor, a beállós Zubai Szabolcs, a balátlövő Ilyés Ferenc és a balszélső Vadkerti Attila. 

A szegedi különítmény remek hangulatban érkezett az edzőtáborba, hiszen az elmúlt hétvégén csoportelsőként zártak az EHF Kupában, és már az ellenfelük is megvan - a portugál Sporting együttesében - az egyenes kieséses szakaszra. Érdekesség, hogy a 17-szeres portugál bajnok legutóbb tizenhárom éve tudta megnyerni hazája bajnokságát. A nemzetközi porondon a legjelentősebb sikere a 2009-2010-es idényre tehető, amikor megnyerte az EHF Challenge Cup-ot.

Az április két utolsó hétvégéjén rendezendő oda-visszavágós párharc egyértelmű esélyese a végső győzelemre is esélyes Tisza-parti alakulat, nem árt kiemelni, hogy a sorozat góllövőlistáján a portugálok két játékosa is az első háromban található.

Az EHF Kupa góllövőlistáját Caseiro Portela vezeti 48 találattal. A 24 esztendős 186 centis jobbátlövő valamennyi csoportmeccsén legalább öt gólt szerzett, de a macedón Zominak ellen egymaga 23 gólt szerzett, a hazai 11 találat után idegenben 12-szer vette be az ellenfél kapuját. Érdekesség, hogy ez a negyedik szezonja a nemzetközi porondon és eddig összesen szerzett annyi gólt, mint az idei sorozatban.

A 15-ös mezben szereplő balátlövő Silva Osorio Solha épen tíz góllal van elmaradva Portela mögött. A 33 éves játékos is valamennyi csoportmeccsen betalált, és számára is a Zominak elleni idegenbeli meccs volt a csúcs, hiszen azon 10 gólt szerzett. 38 góljával a csoportmeccsek után a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

Őket Ramos Magalhaes követi 32 góllal, majd Carol Marzo 24 góljával, míg Almeida Moreiro 18 góllal tudott bekerülni a legjobb ötvenbe. Szegedi oldalról Balogh Zsolt eddig a legeredményesebb, 36 góljával a lista ötödik helyén áll. A Pick 19-ese tisztességes átlagot hozott a csoportmeccsek során, hiszen kétszer-kétszer szerzett 5, 6, illetve 7 gólt.

Őt a svéd légiós Larholm követi 28 találattal, melyek közül tizenhetet a Tatran Presov elleni két meccsen szerzett. Larholm a hat meccs alatt, csak a Nantes elleni vereség alkalmával nem tudott betalálni.

Az ötvenes listán még egy szegedi játékos található, a szintén svéd Källman, aki 24 találattal került fel. Larholmmal ellentétben, neki épp a Nantes elleni volt a legjobb meccse, hiszen akkor ő volt a magyar együttes legeredményesebbje a maga 6 góljával.

Bízunk benne, hogy a két csapat párharca után, már csak a magyar együttes góllövőivel kell foglalkozni, hogy ők miként gyarapítják góljaik számát a sorozatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr565962933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása