MOL csapat Kézilabda Blog

Világbajnok kapus érkezhet Mikler helyére Szegeden

2014.04.19. 08:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgAz elmúlt hét legjelentősebb kézilabdás híre, hogy a válogatott első számú kapusa Mikler Roland eligazol Szegedről és a nagy rivális MKB Veszprémben folytatja pályafutását. A hétvégén a Magyar Kupa döntőjében épp a szegedieket legyőző veszprémiek hároméves szerződést kötöttek a 29 éves, 138-szoros válogatott, olimpiai negyedik helyezett játékossal.

Mikler 2010-ig a Dunaferrben, azt követően pedig a Szegedben játszott. Előbbi csapattal nyolc bajnoki bronzérmet és két Magyar Kupa-ezüstöt szerzett, míg a Tisza-partiakkal minden idényben ezüstérmes volt a bajnokságban és a kupában is.

A veszprémi klub vezetői elmondták, nem véletlenül akarták megszerezni a szegedi szurkolók egyik kedvencét, hiszen tisztában vannak vele, hogy nagyon jó kapus, leigazolása nagy előrelépés hosszabb távon is. Hajnal Csaba sportigazgató szerint Mikler európai viszonylatban is az egyik legnagyobb tehetség a 30 év alatti kapusok között.

Ugyanakkor a veszprémiek jelenlegi kapusa Alilovic is hosszabbított, és a tervek szerint Fazekas Nándor is marad, akire a jövőben nem csak kapusként számítanának, hanem a szakmai vezetésben is fontos feladatot töltene be.

Úgy tűnik Szegeden hamar megtalálták, miként pótolják Miklert. A világ talán első számú kapusa a francia Omeyer a következő szezonban a PSG-be igazol, így a jelenleg ott védő spanyol José Sierra érkezik Szegedre, akinek nem lesz gond a beilleszkedésével, hiszen a Tisza-parti együttest is spanyol szakember irányítja Juan Carlos Pastor személyében, akivel korábban már dolgozott együtt.

A hat centi híján két méteres kapus idén lesz 36 esztendős, korábban védett hazája valamennyi jelentős klubjában, így megfordult többek között a Barcelona és a Ciudad Real együttesében is, míg a Valladolidban kétszer is játszott. Előbb 2000 és 2003 között, majd egyéves madridi „kitérő” után 2004-től 2012-ig. Két éve igazolt a milliomossá váló Párizs Saint Germainba, és onnan érkezhet Szegedre.

Sierra négyszeres Bajnokok Ligája győztes a Barcelonával, míg a Valladolid kapusaként EHF Kupát nyert. A spanyol válogatottal tavaly világbajnok lett, íz idei Európa-bajnokságon bronzéremig jutottak.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr786051876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása