MOL csapat Kézilabda Blog

Az olimpiai selejtezőn csak erősebbek lehetnek a férfi kézisek

2012.03.02. 14:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szombaton rendezik a férfi kézilabda bajnokság csúcsrangadóját, ahol a jelenlegi éllovas Veszprém fogadja a PICK Szeged együttesét. A bajnokságban a veszprémiek jelenleg egy ponttal előzik meg riválisukat.

A két csapat játékosai jól ismerik egymást, hiszen az év eddigi legjelentősebb sporteseményén, a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon - amelyen a magyar válogatott a nyolcadik helyet szerezte meg - is vállvetve harcoltak.

A szegedi együttest négy játékos, Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Vadkerti Attila és Ancsin Gábor képviselte a válogatottban. A kapus Mikler amikor lehetőséget kapott jól teljesített, míg Zubai Szabolcs már az első meccsen komoly sérülést szedett össze, ennek ellenére a folytatásban a magyar csapat egyik legjobbja volt.

Vadkerti és Ancsin viszonylag kevesebb szerepet kaptak, de akkor próbáltak élni a lehetőségeikkel. Ancsinnak ugyanakkor nincs miért elkeserednie, hiszen mindössze 21 éves, és ha továbbra is így fejlődik, hosszú távon lehet majd rá számítani jobbátlövőként válogatottban. Először mindjárt áprilisban az olimpiai kvalifikációs tornán, majd júniusban a világbajnoki selejtezőn.

A válogatott egyébként is minden dicséretet megérdemel, hiszen Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata az Európa-bajnokságon úgy végzett a nyolcadik helyen, hogy több kulcsjátékosa sérülés, illetve pihentetés miatt hiányzott. A szeged irányítója Lékai Máté ki sem utazott, így aztán szinte egyedül Császár Gábornak kellett mozgatnia az együttest.

A szintén a PICK együttesét erősítő zseniális balszélső Törő Szabolcs még csak lábadozik, míg Iváncsik Tamás már az első meccsen térdszalagszakadást szenvedett. Ugyanakkor a 40 esztendős Perez Carlost azért nem vitte ki a szakvezető, mert életkora miatt nem bírna végig egy Eb-t, egy olimpiai selejtezős tornát és vb-selejtezőt, valamint - kvótaszerzés esetén - egy olimpiát.

Ha Iváncsik nem is gyógyul fel, akkor is erősebb együttest lehet kiállítani az április 6-7-8-i göteborgi viadalra, amely az év első felének legfontosabb eseményévé lépett elő. Amint azt Mocsai is hangsúlyozta, ezt a tornát kell sikerrel megvívni, és akkor a nem medencés csapatjátékok közül egyedüliként a férfi kézilabdázók ott lehetnek majd Londonban.

Az Eb- és vb-helyezések alapján kiderült, hogy a vb-hetedik magyar csapat Göteborgban a kontinensviadalt az ötödik helyen záró macedónokkal, a vb-negyedik, Eb-12. házigazda svédekkel, valamint a vb-21., dél-amerikai második brazilokkal találkoznak. A kvartett első és második helyezettje jut ki az olimpiára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr524284511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása