MOL csapat Kézilabda Blog

A „halálcsoport” túl nehéz volt a Pick Szegednek a BL-ben

2012.03.06. 09:04 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Pick szeged együttese az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is alanyi jogon indulhatott a legrangosabb európai kupasorozatban a Bajnokok Ligájában. Skaliczki László együttesének azonban már a sorsoláskor nem volt szerencséje, így a kiemelkedően legnehezebb hatosba került. 

Ennek megfelelően már az első meccsén a kétszeres Bajnokok Ligája győztes, 16-szoros német bajnok THW Kiel látogatott a szegedi csarnokba. A „Zebrák” becenévre hallgató együttes nem is ismert kegyelmet, és 12 gólos győzelmet aratott. 

Az első félidőben még partiban volt a hazai gárda, de a második félidőben egyre jobban kitűnt a két csapat közti különbség. Bebizonyosodott, hogy a világválogatottal felérő német csapat ellen a Pick csak egy félidőre lehetett jó. A vereség ellenére a szegedi publikum győztesként köszöntötte a hatalmasat küzdő csapatát. 

Sajnos a folytatás sem ígért sok jót, és a dán Köbenhavn a tízgólos Hansen vezérletével a második körben ismét tizenkét gólos vereséget mért a sérülésektől tizedelt szegediekre. 

A harmadik körben a spanyol Reale Ademar Leon látogatott Szegedre, és hiába dobott ezúttal a hazaiak részéről Sulc tíz gólt, hiába volt a hajráig teljesen egyen rangú ellenfele a magyar együttes a világklasszisoktól hemzsegő ellenfelének, a spanyolok jobban bírták a hajrát és végül négygólos győzelmet arattak. 

A negyedik forduló végre meghozta az első szegedi győzelmet, méghozzá idegenben a szerb Partizan ellen. Az elején ugyan elhúznak a hazaiak, de negyedóra múlva már a magyar együttes vezet és előnyét meg is tartja a meccs végéig. 

Az ötödik forduló pedig minden kézilabda szurkoló számára ünnep lett, hiszen a Pick fantasztikus játékkal győzte le a francia kirakatcsapatot, a sokak szerint a végső győzelemre is esélyes Montpellier-t. Hiába játszott a vendégeknél a világ legjobbjának tartott Karabatic, az extázisban játszó hazaiak a második félidőben végig vezetve négygólos győzelmet arattak. 

A folytatásban aztán elmaradt az újabb bravúr, egy jó szakasztól eltekintve folyamatosan futott a Szeged az eredmény után, és hiába küzdött nagyot, a durvaság határát sokszor átlépő Köbenhavn - a játékvezetők asszisztálásával - elvitte mindkét pontot az újszegedi sportcsarnokból. 

Így a folytatásban a Szeged az életben maradásért küzdött. És sajnos mindjárt az első meccsen kikapott a Montpellier otthonában. A hetedik körben elszenvedett vereség azt jelentette, Budayéknek már csak matematikai esélye maradt a továbbjutást jelentő negyedik hely elérésére. 

A nyolcadik fordulóban pedig már az sem, miután a Kiel hazai pályán is leiskolázta a Tisza-partiakat, akiknek a játékában voltak jó periódusok, de a "világválogatott" ellen ez kevés volt. Így az utolsó két fordulót már tét nélkül játszhatta a Pick. 

Ennek ellenére Vadkertiék sportemberi nagyságát jól mutatja, hogy szépen akartak búcsúzni a hazai közönségtől. Ez sikerült is, jó játékkal, tízgólos különbséggel nyerték meg utolsó hazai BL-meccsüket a Partizan Beograd ellen. 

A zárókörben egy teljesen tét nélküli meccsen aztán az első félidőben elkövetett sok technikai hiba olyan hátrányba hozta a szegedieket, hogy a Leon végül könnyed hatgólos győzelmet aratott. 

A kiesés ellenére a szegediek minden dicséretet megérdemelnek, hiszen csapatukat több meghatározó játékos sérülése is sújtotta, és bár akadtak súlyosnak tűnő vereségek, a legtöbb ellenfelükkel sokáig partiban tudtak maradni. A Montpellier elleni győztes meccs hangulata pedig valószínűleg örökre megmarad a játékosok emlékezetében.

Eredmények:

1. forduló

Pick Szeged-THW Kiel 26-38 (14-10)

2. forduló

AG Kobenhavn-Pick Szeged 36-24 (18-11)

3. forduló

Pick Szeged-Reale Ademar Leon 31-35 (16-16)

4. forduló

Partizan Belgrád-Pick Szeged 23-29 (13-16)

5. forduló

Pick Szeged-Montpellier Agglomeration HB 38-35 (18-17)

6. forduló

Pick Szeged-AG Kobenhavn 31-34 (17-19)

7. forduló

Montpellier Agglomeration HB-Pick Szeged 29-26 (17-14)

8. forduló

THW Kiel-Pick Szeged 34-24 (18-12)

9. forduló

Pick Szeged-Partizan Belgrád 31-21 (13-10)

10. forduló

Reale Ademar Leon-Pick Szeged 31–25 (17–10)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr294292203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása