MOL csapat Kézilabda Blog

Zubai: Ilyés Feriért és az egész nemzetért küzdünk

2012.04.03. 11:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A sérült csapatkapitány, Ilyés Ferenc nélkül is egyértelműen a londoni olimpiai részvétel a célja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak. Mocsai Lajos szerint a sportág jövőjét befolyásolhatja, hogy sikerrel veszi-e a csapat a hétvégi svédországi ötkarikás selejtezőt.    

A londoni induláshoz a péntektől vasárnapig tartó göteborgi selejtezőtornán kell az első vagy második helyen végeznie a magyar együttesnek, amely pénteken a macedónokkal, szombaton a brazilokkal, vasárnap pedig a házigazda svédekkel találkozik. Mocsai Lajos együttese számára az első mérkőzés tűnik a legfontosabbnak, hiszen – nem lebecsülve - a brazilok lefelé, a svédek fölfelé "lógnak ki" a csoportból.  

"Az utóbbi időben a macedónok rengeteget fejlődtek, már nem egy-két játékosra épül a stratégiájuk. Legismertebb és legjobb játékosuk Kiril Lazarov, ellene főleg Ilyés Ferenc védekezett volna, ám ő sajnos szombaton bokatörést szenvedett” – mondta Mocsai Lajos az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

A kapitány szerint a brazilok gyorsak, és képesek meglepetést okozni, ugyanakkor a svédeket segíti a hazai pálya is, így reálisan tartják magukat esélyesnek. Mocsai bízik benne, hogy a Svédországban élő magyarok közül minél többen segítik csapatát a tornán. A szakvezető kiemelte, hogy csapata roppant nehéz hétvége előtt áll, hiszen a három nap alatt három különböző stílus, a délszláv, a skandináv és a latin-amerikai ellen kell felvenni a küzdelmet. 

"Rendkívüli értéke lenne annak, ha a vízilabda mellett a csapatok közül egyedüliként a férfi válogatott is ott lehetne az olimpián. Az egész sportág jövőjét befolyásolja, hogy sikerrel vesszük-e a göteborgi tornát" – mondta Mocsai.   

A vb-hetedik, Eb-nyolcadik magyar csapat tagjai hétfőn délután találkoznak Veszprémben. A kedd délutáni edzést követően Mosonmagyaróvárra buszozik a csapat, és szerda reggel Bécs érintésével repül Göteborgba.   A keretben jelenleg 19 játékos van – köztük öt Pick Szeged játékos -, közülük 18-an utaznak majd Svédországba

Zubai Szabolcs, a Pick Szeged beállósa elmondta, nemcsak neki, hanem több társának is ez lesz karrierje eddigi legfontosabb tornája. "A legfontosabb, hogy a macedónokat legyőzzük, ez adhat olyan lendületet, hogy sikerüljön kijutni az olimpiára. Már beszéltünk Ilyés Ferivel a műtéte után, és kérte, hogy ne csak érte, hanem az egész nemzetért küzdjünk. Azt ígértük neki, hogy így lesz!" – mondta a válogatott klasszisa.

Az m1 a torna minden magyar mérkőzését élőben közvetíti, a stúdióban Marosi László mellett a szegediek mestere, a korábbi szövetségi kapitány Skaliczki László lesz a két szakértő.    

(fotó:telesport.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr724359752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása