MOL csapat Kézilabda Blog

Öt szegedivel harcolta ki az olimpiai részvételt a kézilabda-válogatott

2012.04.11. 11:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Remekül szerepelt a svédországi olimpiai kvalifikációs viadalon a magyar férfi kézilabda-válogatott, így ott lehet a londoni nyári ötkarikás játékokon. Mocsai Lajos együttese 28-26-ra verte a macedónokat, majd 29-27-re diadalmaskodott a brazilok ellen. Mivel a svédek is legyőzték a korábban legnagyobb vetélytársnak kikiáltott macedónokat, így a házigazdák ellen már tét nélkül léphetett pályára a magyar együttes.

A zárónapon aztán hiába vezettünk a félidőben 12-11-re a végén a svédek nyertek 26-23-ra, így ők lettek az elsők. De mivel az első két helyezett jutott ki az olimpiára, ez nem különösebben zavarta a magyar csapat tagjait. A magyar együttest öt Pick Szeged játékos erősítette, a kapus Mikler Roland mellett Zubai Szabolcs, Ancsin Gábor, Vadkerti Attila és Lékai Máté volt tagja a keretnek.

„Amiért jöttünk, elértük, de nem volt könnyű. Mindenki láthatta,  milyen sok jó csapat van, és még egy brazil válogatott is képes  remek játékra. Senki sem mehet biztosra, éppen ezért bravúr, hogy  kijutottunk az olimpiára” - értékelt a beállós Zubai a szegediek honlapján.

Ugyanott Lékai elmondta, a brazilok sokkal jobbak voltak, mint amikor a tavalyi svédországi világbajnokságon találkoztunk velük. A kellemetlen, nyitott védekezésüknek nehéz volt megtalálni az ellenszerét, így minden energiánkat mozgósítani kellett. Az 50-55. percig kontrolláltuk a meccset, utána sajnos ziccereket is rontottunk, de szerencsére végül összejött a győzelem. Nem felejtette el megjegyezni, hogy ehhez kellett csapattársa, Zubai hajrábeli gólja is.

A szegedi játékosok számára azonban nem sok idő marad pihenésre, hiszen a hétvégén már a Magyar Kupa négyes döntőjében kell helyt állniuk. A Pick szombaton az elődöntőjében a Balatonfüred ellen lép pályára, míg a másik ágon a címvédő MKB Veszprém a Tatabányával harcol a döntőbe jutásért. Addig a játékosok – köztük a hétfőn hazaérkező válogatottak - napi két edzésen vesznek részt.

A magyar válogatott játékosok mellett az együttes szerb válogatottja (Rajko Prodanovics) is jókedvűen térhetett vissza, hiszen az ő együttese is sikerrel vette az olimpiai selejtezőt, így akár mostani klubtársai ellen is szerepelhet a londoni ötkarikás játékokon.

„Szép sikert ért el a magyar válogatott, kíváncsian várom, hogy milyen állapotban tértek vissza a játékosok. A hét végén olyan játékosokat szeretnék látni a pályán, akiken maximálisan látszik az akarás, az, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Az első célunk, hogy sikerrel vegyük az elődöntőt, jussunk be a fináléba - mondta az együttes vezetőedzője – a korábbi szövetségi kapitány - Skaliczki László. 

A magyar férfi kézilabda-válogatott legutóbb éppen Skaliczki vezetésével vett részt olimpián, a 2004-es athéni játékokon a magyar együttes a negyedik helyen végzett. Nyolc éve a csoportban csak a franciák tudták legyőzni a magyar csapatot, míg a mieink Egyiptom, Brazília és Görögország mellett az esélyesebbnek kikiáltott – és végül ezüstéremig jutó - németeket is legyőzték.

A negyeddöntőben Dél-Korea sem jelentett akadályt, míg az elődöntőben a későbbi olimpiai bajnok horvátok, a bronzmeccsen pedig az oroszok bizonyultak jobbnak két góllal, az egyébként remekül teljesítő magyar együttesnél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr224381778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása