MOL csapat Kézilabda Blog

A bajnoki fináléban állhat bosszút a Pick Szeged

2012.04.17. 08:54 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Hiába vezetett sokáig a Pick Szeged kézilabda csapata a férfi Magyar Kupa döntőjében, végül Hatalmas csatában, 27-26-os vereséget szenvedett a Veszprémtől, amely 21. alkalommal nyerte meg a kupát. Pedig Vadkertiék hatalmasat hajtottak, küzdöttek, a szerencse nem állt melléjük a hajrában.

Skaliczki László az együttes vezetőedzője a találkozó után úgy fogalmazott, bár néhány védekezési hibát vétettek, mégis úgy érzi jól kezdtek, és az egész meccs során voltak jó periódusaik

 „A második félidőben megtört a lendületünk. Hiába próbáltunk meg nagyobb tempót diktálni, olyan ítéleteket kaptunk, amelyek megtörték a lendületünket. Sajnos a hajrában a szerencse is elpártolt tőlünk, a fiúk mindent megpróbáltak, Fortuna azonban nem állt mellénk” – mondta a szakember.

A szegediek egyébként így is hatalmas elismerést érdemelnek, hiszen a Veszprém Magyarország kirakatcsapatának számít, hosszú évek óta csak a Szeged tudja megközelíteni, megszorongatni. A klub vezérigazgatója Mezei Richárd azonban úgy véli, két éven belül megelőzhetik a veszprémieket.

A klubvezető a Digi sporton beszélt arról, hogy ennek érdekében további igazolások várhatóak, a jelenlegi mestert Skaliczki Lászlót marasztalják és győri női klubbal kötött együttműködéstől is sokat remélnek.

Mezei elmondta, Szegeden megvolt a struktúraváltás, igyekeznek modern sportvállalatot működtetni a tulajdonosok segítségével. Az anyagi hátterük stabil és megnyugtató, ezért hosszabb távra is tudnak tervezni. Ennek érdekében a két kapussal, Tataival és Miklerrel már megállapodtak a hosszabbításról, de egyébként se akarnak a korábbi évekhez hasonló jövés-menést, hogy minden évben szinte új csapatot kelljen építeni.

Egy éve úgy fogalmaztak, hogy három éven belül bajnokságot kell nyerniük. Ezt most is tartja, véleménye szerint, ha a jövőben sikerülnek az igazolásaik, két évük még van a Veszprém leszorítására a dobogó tetejéről. Úgy vélték idén a kupában lehetett volna nagyobb esélyük, ugyanakkor elismerte, a bajnoki döntőben, öt meccs alapján a Veszprém az esélyesebb.

A bajnoki rájátszásában először április 22-én, vasárnap 17 órakor lépnek pályára Szegeden az alapszakaszban harmadik helyen végzett Csurgó ellen. A második mérkőzésre 28-án 12:45-kor kerül sor Csurgón. Amennyiben a két nyert mérkőzésig tartó küzdelemben szükség lesz harmadik mérkőzésre, annak helyszíne ismét a csongrádi megyeszékhely, időpontja pedig május 2-a, 18 óra.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr554455520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása