MOL csapat Kézilabda Blog

A szegediek minél később jönnének haza Londonból

2012.07.25. 07:37 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgEgy hét múlva ilyenkor már túl lesz az első fellépésen a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpián. Így nem véletlen, hogy a hét első felében el is utazik Mocsai Lajos együttese. A végleges utazó keretbe a Pick Szeged csapatából három játékos, a kapus Mikler Roland, a szélső Vadkerti Attila és a beállós, Zubai Szabolcs került be.

Valószínűleg valamennyien szerepet kapnak a vasárnap22.15-kor kezdődő, dánok elleni első meccsen. A magyar együttesnek a folytatásban Dél-Korea (július 31.), Horvátország (augusztus 2.), Spanyolország (augusztus 4.), Szerbia (augusztus 6.) lesz az ellenfele.

A válogatott az utolsó előtti felkészülési meccsén idegenben verte az olimpiai-, és világbajnok franciákat, és a torna rajtjáig már csak egy Anglia elleni összecsapás vár rá. A Pick játékosai így már el is köszöntek a családtagjaiktól, hiszen a héten már az ötkarikás játékok helyszínén edzenek.

„Van bennem drukk, de ez természetes. Életem eddigi legnagyobb sporteseményére készülök. Már fiatalon csodálattal figyeltem a tévében az olimpiai játékokat. Most számomra elérkezik a nagy pillanat, részt vehetek a londoni olimpián – nyilatkozta a délmagyar.hu-nak búcsúzás közben Mikler.

A franciák ellen is hatalmasat küzdő beálló Zubai elmondta, kőkemény felkészülésen van túl a válogatottal. Sokat dolgoztak, és szeretnének minél jobban szerepelni az olimpián. Sokat jelent számára, hogy családja büszke lehet rá, mint olimpiai résztvevőre, de ugyanígy hatalmas erőt ad neki a szurkolók szeretete is, akik hihetetlen erőt és önbizalmat adtak a Tunézia elleni szegedi meccsen is.

„Minden sportoló álma, hogy ott lehessen az olimpián. „Én olyan ember vagyok, aki mindig célokat tűz ki maga elé. Így voltam a válogatottsággal is. Először szerettem volna bemutatkozni, majd elérni az 50. fellépést. Ez mind-mind összejött, így következett a sikeres világbajnoki szereplés után egy újabb célkitűzés: legyek olimpiai kerettag. Ezt is sikerült elérnem, és most is úgy kelek útra, hogy Londonban is vannak komoly céljaim” – mondta a hármas legrutinosabb tagja Vadkerti Attila.

A felesége mellett két kisgyermekét is itthon hagyó szélső szerint nehéz ilyenkor a családot itt hagyni, de most nagyon szeretné, ha minél később jönne haza hozzájuk, mert ez azt jelentené, hogy minél tovább jut a válogatottal.

A magyar bajnokság ezüstérmesét a három magyar klasszis mellett még ketten képviselik az angol fővárosban. A svéd nemzeti együttesben a nyár egyik legnagyobb szerzeménye, Jonas Erik Larholm került be, míg a magyarokkal azonos csoportban szereplő szerb csapatba Rajko Prodanovics lesz ott Londonban. Mellette a korábbi Pick-játékosok közül Dragan Marjanac is tagja a keretnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr734674722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása