MOL csapat Kézilabda Blog

Pick Szeged: Eskü, hamburger és győzelmek

2012.09.12. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgSzámos fontos és érdekes dolog történt a Pick Szeged kézilabdacsapatával az elmúlt egy hétben. A legfontosabb, hogy a csapat lejátszotta első két bajnokiját, és ha csak ideiglenesen is, de vezeti a Budapest Bank Liga mezőnyét. Természetesen ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiszen eddig a szegedieken kívül csak a Veszprém az FTC és a Pécs játszott két meccset.

Az ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy a góllövőlista élén két szegedi, a svéd Jonas Larholm és a szerb Rajko Prodanovics található 15 illetve 13 góllal. Szegeden ennek ellenére tisztában vannak vele, hogy a bajnoki cím legnagyobb esélyese ismét az MKB Veszprém. Ugyanakkor mögötte a Pick Szegednek a megerősödött keretével tavalyihoz képest nagyobb előnye lesz az üldözőkkel szemben.

Ugyanakkor a szegediek keretében a múlt hét óta található „egy új magyar fiú”, hiszen a szerb a városháza dísztermében magyar állampolgársági esküt tett a szerb Kekezovics Marinko. A szélvészgyors, gólerős balszélső évek óta hazánkban kézilabdázik, nagy álma valósult meg azzal, hogy immár magyar állampolgárnak mondhatja magát.

Szintén örömteli, hogy meggyógyult Tatai Péter, aki még a Csehov elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést. A nagyszerű kapus térdében megnyúltak a szalagok, ezért kellett kihagynia pár edzést és a Pécs elleni bajnokit.

Mint a délmagyar.hu-nak elmondta a futással nincs gondja, de a szökdeléseknél még érzékeny egy kicsit. Ennek ellenére a Gyöngyös ellen a második félidőben már ő állt a kapuban és több számos bravúrjával is jelezte, „nem felejtett el” védeni.

A Pécs elleni győzelem után, szombaton a szegedi Burger King Driveban vendégeskedett a csapat több játékosa is. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékosokat már rögtön érkezésükkor megrohamozták a szurkolók és autogramokat kértek, közös fotót készítettek kedvenceikkel.

Ancsin Gábor hamburgerevő versenyre is benevezett, az olimpián is remeklő Mikler Roland ezúttal ismét a DJ-pult mögött bizonyított, hogy legalább annyira otthon érzi magát, mint a kapuban. Miklernek nem volt egyszerű dolga, hiszen miközben zenéjével szórakoztatta az étterem közönségét, még aláírásokat osztogatott és minden fényképhez mosolygott. Ennek ellenére mindenki élvezte a zenét, és ismét sikert aratott a legjobb hazai kapus-DJ.

Eközben az eddigi két bajnokin is remekelt a csapat, hiszen amíg a Pécset 13, a Gyöngyöst 15 góllal verték. Ez utóbbi meccs után a csapat vezetőedzője Skaliczki László elmondta, a meccsen igazi csapatként működtek, jó ritmusban kézilabdáztak. Ennek megfelelően elégedett volt a mutatott játékkal, persze tisztában van vele, hogy sokat kell még dolgozniuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr934771586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása