MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szeged megpróbál jó kézilabdát játszani, jó szórakozást nyújtani

2012.09.26. 12:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgSkaliczki László, a Pick Szeged mesteredzője a legutóbbi fordulóban – természetesen győzelemmel - ünnepelte 400. NB I-es meccsét. A nagyszerű mesteredző 35 évesen a Békéscsaba trénereként a Dunaferr ellen mutatkozott be edzőként az NB I-ben.

Az ünnepi alkalomból a délmagyar.hu készített online interjút a szakemberrel, ahol a szurkolók kérdéseire válaszolva sok érdekességet elárult magáról és jelenlegi csapatáról.

Így kiderült, hogy nem szeret álmodozni arról, ki jöhetne a PICK-be, hiszen egy zajló bajnokságban ilyenről gondolkodni nem szabad, hiszen a keret kialakult. A korábbi szövetségi kapitány elmondta, számunkra a mérkőzés egy ünnep, de a győztes mérkőzés után egy jóleső örömérzés van bennük, és ebben a jó érzésben zárják le a meccset, természetesen, ahogy kell.

Nem titkolta, konfliktusok náluk is előfordulhatnak – ahogy minden csapat életében -, de ezeket kezelniük kell. Véleménye szerint ez a játékosok intelligenciáján és a csapatszellemen is múlik. Bízik benne, hogy náluk mindig a győzelemre törekvés, a jobbítási szándék az úr.

Arra a felvetésre, hogy idén ismét „csak kétcsapatos” lesz a bajnokság, elmondta az elején a Bajnokok Ligájában érdekelt két csapat az alsóházi csapatokkal találkozott. A szezon eleje van, a jelek szerint a Pick és a Veszprém kerülhet a fináléba, de azért ne feledjük, hogy a sport kiszámíthatatlan.

Csapatáról elmondta, igyekszik a maximumom játszani, sok variációt próbálnak ki a meccseken. Megpróbálnak jó kézilabdát játszani, reméli, hogy átüt a csapat játékfelfogása, és reméli, hogy ebben tudnak még fejlődni és jó szórakozást nyújtani a nézőknek.

Az új igazolások közül a svéd Larholmról elmondta, világklasszis játékosnak tartja, aki komoly eredménylistával büszkélkedhet. Ennek ellenére nem akarja összehasonlítani senkivel, hiszen korábban is sok kiváló kézilabdázó megfordult a Pick Szegedben. Úgy gondolja, egy klubnak csak jót tesz, hogy ilyen kaliberű játékosa van.

A jövővel kapcsolatban elmondta, hosszabb projektet indított el a klubvezetés, komplettebb kerettel dolgoznak jelenleg. Egy folyamatos munka után lehet majd kijelenteni, hogy bajnoki címre esélyes egy csapat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretnék elkapni a Veszprémet.

Van élet a BL után is, ha egy csapat életében a céljait végrehajtja és felhasználja, akkor ez megvalósulhat. Az EL-ben is kiváló csapatok vannak. Szomorkodni lehet, ezt elfogadom, de van élet a BL mellett is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr684803696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása