MOL csapat Kézilabda Blog

Kemény másfél hét vár a Pick Szegedre

2012.10.12. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgDrámai mérkőzésen, közvetlenül a lefújás előtt, az utolsó másodpercben dobott góllal nyert 30-29-re a Pick Szeged a svájci Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában. A szegediekre komoly mérkőzések várnak az elkövetkezendő másfél hétben, így a svájciak elleni találkozót ki kell elemezni, majd utána már csak a Berlin elleni és a minszki találkozóra szabad koncentrálni. 

A Schaffhausen elleni végig izgalmas meccsen a záró perc elején egyenlített a vendéggárda, Skaliczki László vezetőedző pedig időt kért az utolsó támadás előtt. Emberelőnyt is sikerült kicsikarnia a hazaiaknak, majd Vadkerti a bal szélről jól játszott középre, a berepülő Prodanovic pedig nem hibázott, és kínai figurából lőtt gólt, ezzel megszerezte a győzelmet a Szeged.

A győztes meccs ellenére, mégsem volt mindenki teljesen elégedett a csapat teljesítményével. A válogatott átlövő Ancsin Gábor úgy vélte a győzelmük a szív diadala volt. „Hálásak lehetünk a közönségünknek, akik végig bíztattak bennünket. Ahogy mi, úgy ők se adták fel egy percig sem” – mondta a játékos az nso tv-nek.

Ancsin elárulta, nagy feszültség volt a csapaton, ennek „köszönhetően” most is követtek el hibákat, de a végjátékból jól jöttek ki. Minden elismerése a játékostársaié, úgy gondolja ezzel a sikerrel egy kis teher most leesett a csapatról.

A csapat kapusa Tatai Péter kiemelte, hogy egy roppant látványos és bravúros góllal nyertek, örül, hogy mindenki így örült a győzelemnek, de kicsit csalódott a saját játéka miatt is és saját bevallása szerint sajnos a csapat játéka miatt is.

„A védekezés hellyel-közzel jó volt, a kapusteljesítmény se volt kimagasló és a támadás nem volt acélos” – mondta önkritikusan, majd kitért arra, hogy „rémálom másfél hét” vár az együttesre, hiszen a bajnoki meccsek mellett előbb a Berlin jön szegedre, majd a Minszkhez látogatnak.

„Sokan vagyunk úgy, akik nem lehetünk elégedettek a formánkkal. Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az optimális arányokat a pihenés és a munka között, és az elkövetkezendő napokban többet beszéljünk egymással” – mondta a klasszis kapus.

Skaliczki László vezetőedző elmondta, kereste azokat a megoldásokat, amiktől jobb lesz a csapat, de ez a meccs megmutatta, hogy egy edző élete egyszer fent egyszer lent. „Igazi kézilabda csemege volt a találkozó, harcos mérkőzés, férfias küzdelem, valószínűleg mindenki élvezte, ha nem azt vesszük, hogy hazai közönség előtt szerepeltünk, ahol „kötelező” a győzelem” – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Úgy véli, a csapatnak bizonyos részlete megmutatta miként tud küzdeni, ugyanakkor az sem elhanyagolható tényező, hogy az ellenfél kapusa remek napot fogott ki, ami nem véletlen, hiszen korábban két évig épp a Szeged mostani mesterének játékosa volt.

A magyar együttes már túl van aktuális bajnoki mérkőzésén, melyen a Balatonfüredet ütötte ki, ám vasárnap az előző idényben negyedik német Füchse Berlint fogadja a BL-ben, négy nappal később pedig Minszkben játszik szintén BL-meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr744834374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása