MOL csapat Kézilabda Blog

A Barcelona ellen kellene javítania a Pick-Szegednek

2012.10.20. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Zubai_Szabolcs_jpg.jpegA Pick-Szeged kézilabdacsapata Bajnokok Ligája D-csoportjának 4. fordulójában négy nappal a Füchse Berlintől hazai pályán elszenvedett vereség után, ezúttal idegenben kapott ki 29–24-re a Dinamo Minszktől.

A magyar együttes már az első harminc perc végére 17–10-es hátrányba került, és a második játékrészben ugyan három gólra is felzárkózott, végül nem tudta megakadályozni a fehérorosz együttes idei első győzelmét a Bajnokok Ligájában.

A magyar csapatból Larholm és Zubai volt a legeredményesebb, egyaránt négyszer találtak be az egész meccsen remekül védő Bogdanov kapujába. A fehérorosz kapus teljesítményét a találkozó után Skaliczki László is kiemelte, mint elmondta, ez a remek teljesítmény elbizonytalanította csapat játékosait, akik roppant nagy hibaszázalékkal lőttek.

Hasonló véleményen volt az egész szezonban remekül teljesítő Zubai Szabolcs is. „Produkáltunk egy nagyon rossz első félidőt, majd a folytatásban egy jobb másodikat, amelyikben el kell ismerni, 20 percig nagyon jól is játszottunk. Ezalatt azonban belefáradtunk abba, hogy mentünk rohantunk az eredmény után” – mondta az olimpiai negyedik helyezett beállós.

Zubai szerint ezt a meccset ismét is a saját hibáik miatt veszítették el. Az idei ötkarikás játékokon Londonban is remeklő játékos szerint hiába ültek össze a találkozó után többen is és próbálták megbeszélni mi lehet a probléma, nem sikerült rájönniük.

„Erre a meccsre is úgy jöttünk ki, hogy nyerni akarunk, az egész felkészülés ennek a jegyében zajlott. Az ellenfél kapusa remekelt az első félidőben közel 60 százalékos hatékonysággal védett, egyszerűen szétlőttük őt” – mondta a szegedi szurkolók kedvence az nso tévének.

Az biztos, hogy az Első félidőben nagyon rossz lövő százalékot produkáltak a szegediek, ugyanakkor a másodikban sokkal jobb, szinte tökéletes volt a helyzetkihasználásul. Ugyanakkor a védekezésük nem javult annyit, mint a támadás, így a Minszk meg tudta tartani előnye egy részét.

„Azt játszotta a Minszk, amire felkészültünk, mégis ilyen eredmény jött ki. Mindenesetre nem adjuk fel, amíg van egy meccs is hátra, addig úgy kell készülni, hogy a cél a továbbjutás” – mondta az elszántságáról is híres beállós.

Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a Picknek. Most egy hónap szünet következik a legrangosabb sorozatban és a szünet után a bivalyerős Barcelona látogat Szegedre, majd egy hét múlva Skaliczki László csapata vizitál a végső győzelemre is esélyesnek tartott katalán együttesnél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr244858984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása