MOL csapat Kézilabda Blog

Két tavaszi győzelem továbbjutást érhet a BL-ben a Pick Szegednek

2012.12.07. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgSzombaton az év egyik legfontosabb meccsét játszotta – és nyerte meg – a Pick Szeged kézilabdacsapata. Skaliczki László együttese a horvát HC Croatia Osiguranja Zagreb ellen diadalmaskodott két góllal és a 26-24-es végeredmény azt jelenti, a magyar együttes a továbbjutást értő negyedik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Már csak három forduló van hátra a csoportmeccsekből, az tisztán látszik, hogy a Barcelona – már továbbjutott –, míg a Berlin és a Minszk külön csatát vív egymással a második helyért. A továbbjutást jelentő negyedik helyért pedig a Pick Szeged mellett a Zágráb, és a Schaffhausen vív ádáz küzdelmet.

A Pick-Zágráb párharc érdekessége, hogy a BL-történelemben eddig csak a Zágrábbal csatázott a Pick Szeged a horvát csapatok közül, bár ez nem meglepő, hiszen évtizedek óta egyeduralkodó együttesnek számít hazájában.

A szegediek számára nem kezdődött jól az idei sorozat, hiszen kikaptak a Zágrábtól, pedig a játék képe alapján a magyar győzelem is benne volt a meccsben. A folytatásban két hazai meccs következett, melyek közül a Schaffhausen elleni kötelező győzelem meglett, a Berlin elleni bravúr azonban elmaradt, így három forduló után csak két pontja volt a csongrási csapatnak.

A Minszk elleni idegenbeli meccs az első félidőben úszott el, amikor a hazaiak hétgólos előnyre tettek szert, így ez a meccs is elúszott. A Barcelona elleni két vereséggel számolni lehetett, de a jövőre nézve bizakodásra adhat okot, hogy a katalán együttes mindkét meccsen csak a meccs legutolsó szakaszában tudta bebiztosítani győzelmét, a találkozók nagy részében a szegediek egyenrangú partnerei voltak a „mini világválogatottnak”.

A tavaszi folytatásban Vadkertiék először a Schaffhausen vendégei lesznek. Esélyeiket növeli, hogy a svájci együttes az eddigi hazai meccsei közül csak egyet tudott megnyerni – a Zágráb ellen -, a Minszktől és a Barcelonától is kikaptak.

A következő, Minszk elleni összecsapáson el is dőlhet a továbbjutás sorsa, hiszen ha nyernek, és mindkét meccsüket megnyerik a szegediek, úgy valószínűleg abban a tudatban utazhatnak a zárófordulóban Berlinbe, hogy biztos továbbjutók. A svájci győzelemre egyébként is nagy szüksége lenne a szegedi együttesnek, ugyanis eddigi idegenbeli mérlege nem túl jó, hiszen mindhárom meccsét elveszítette.

A fő rivális Zágrábiak ugyanis ebben a két fordulóban fogadják a Minszket és utaznak Barcelonába. Ha az első meccsüket meg is nyerik, Spanyolországban valószínűleg vereséget szenvednek, így a szegediek előnye az utolsó fordulóra. hárompontosra nőhet, ami biztos továbbjutást jelent.

A csoport állása:

1. Barcelona    7  7 0 0 226:168 14                

2. F. Berlin      7  5 0 2 190:190 10                

3. Din. Minsk   7 4 1 2  202:180  9                   

4. Szeged        7  2 0 5 181:207  4                 

5. Zagreb        7  1 1 5 180:194  3                 

6. Schaffhausen7 1 0 6 183:223  2   

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr404952788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása