MOL csapat Kézilabda Blog

Profi dartsos lenne a Pick Szeged legjobbja

2012.12.16. 11:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgFrantisek Sulc, a Pick Szeged szlovák válogatott kézilabdása harmadik idényét tölti a kétszeres magyar bajnoknál. A mindenki által csak Ferónak szólított irányító-átlövő a szegedi publikum egyik legnagyobb kedvence. Félelmetes lövő erővel rendelkezik, jelenleg a Pick második legeredményesebb BL-gólszerzője, eddig 172-szer talált be.

Az elmúlt BL-fordulóban az ötödik legszebb gólt szerezte az EHF-honlapja szerint és a délmagyar.hu cikkéből az is kiderül a lövés nem csak pontos, hanem erős is volt, hiszen a labda 157 kilométer per órás sebességgel vágódott a hálóba.

Ez persze nem meglepetés, ha valaki ismeri őt, hiszen édesapja is kézilabdázó volt - négyszer volt az egykori Csehszlovákia legjobb játékosa -, aki amellett, hogy hatalmas lövő erővel rendelkezett, kisfiát is tanítgatta, többek között az alsó lövéseket is ő tanította meg neki.

A roppant népszerű játékos elmondta, fantasztikusan érzi magát a csongrádi megyeszékhelyen. „Minden jó! A játékosok, az edzők, a szurkolók, a város. Jól érezzük magunkat a barátnőmmel, valószínű, hogy itt fejezem be a profi karrierem” – mondta a napilapnak Sulc.

A 34. születésnapját a napokban ünneplő klasszis elmondta, miután már nem mai gyerek, roppant fontos számára a bemelegítés, és minden meccs előtt nagyon odafigyel erre. Mint elmondta, ez nemcsak az erő, hanem a sérülések megelőzése miatt is fontos.

Másfél éve van még a szerződéséből, és mint elmondta, régi nagy álma, hogy dartsjátékos legyen. Tervei szerint szegedi pályafutása után Ausztriában a második ligában levezetne, a hétvégéken pedig hódolhatna a dartsnak. Ez azonban nem csak olyan hobbi jellegű játszadozás lenne, nagy álma, hogy profi dartsos váljon belőle.

Az idei évről elmondta, teljesítették a célokat, bejutottak a bajnoki és a Magyar Kupa döntőjébe is. „Kihoztuk a maximumot, a realitás az, hogy a Veszprém jobb, több pénze van, ami a profi sportot meghatározza. Valójában ötven százalékban vagyok elégedett, a BL-ben két fontos meccset megnyertünk a Schaffhausen és a Zágráb ellen, jó lenne egy meglepetés még a hátralévő fordulókban, egy aranypont. Még minden nyitott, esélyünk van bekerülni a legjobb 16 közé” – mondta Sulc a délmagyar.hu-nak.

A szegedi házi BL-góllistán jelenleg a második, 172 góljával a 200 gólos Krivokapics mögött, de mint elmondta, nem arra koncentrál, hogy hol áll a házi góllistán, csak arra készül, hogy minden meccset megnyerjen a Szegeddel.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr384967391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása