MOL csapat Kézilabda Blog

Trabanton vitték tesztvezetésre a Pick Szeged svéd klasszisát

2013.01.06. 12:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

001LARHOLM-TRABI.jpgA délmagyar.hu illetve a Sport Klub televízió tesztvezetésre invitálta Jonas Larholmot, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának svéd légiósát. Az olimpiai ezüstérmes játékos a szegediek népszerű „Körtéjével”, Vadkerti Attilával közösen egy Trabantot vezetett.

Vadkerti Attiláról a Pick szeged csapatkapitányáról eddig is tudtuk, hogy az ország egyik legjobb balszélsője, és azzal is sokan tisztában voltak, hogy ő a szegediek egyik legnagyobb mókamestere.

A magyar szélső természetesen már az indulás előtt megtréfálta a svéd klasszist, hiszen egy hatalmas Toyota terepjáró előtt állva kérdezte meg, szeretne e vele vezetni. Miután Larholm elmondta, hogy szereti a nagy autókat, Vadkerti egy széles mosoly kíséretében elárulta, nem a Toyotát, hanem egy NDK-ban gyártott, kétütemű remekművel, egy 601-es Trabanttal fognak menni.

Az autót zsombói tulajdonosa szívesen kölcsönadta, de a korábban a Barcelonában is megforduló játékos valószínűleg jobban félt benne, mint amikor egy betörésnél három magyar védő zúdul a nyakába.

A Délmagyar beszámolója szerint, mivel éppen a közelmúltban leesett nagy hóban történt a forgatás és a vezetés, így nem mindennapi izgalmakkal is szembe kellett néznie a Larhom–Vadkerti „ralipárosnak".

Valószínűleg a két klasszis a jövőben is marad a kézilabdánál és nem gondolkozik egy Dakar-ralin, hiszen a tesztvezetés során egyszer alig pár centire mentek el egy szembejövő autótól, majd Larholm kezében maradt az index, nem sokkal később pedig leesett a benzinadagoló cső is.

Larholm számára az volt e legmegdöbbentőbb, hogy az indexet, amit ugyan „megrövidített”, mindig vissza kell lökni. Sokáig várta, hogy automatikusan visszapattanjon, és amikor Vadkerti elmagyarázta neki, hogy ezt kézzel kell visszatenni, azt hitte a szokásos átverésről van szó.

A közel háromnegyedes tesztvezetés során a Trabi egyben maradt, de a svéd irányító-átlövőt megdöbbentette a tény, hogy a 12 kilométeres út során a „csodajármű” 8 litert fogyasztott.

Larholm egyébként úriembernek bizonyult, hiszen a tesztvezetés után a tulajdonosnak udvariasan elmondta, szívesen venne magának egy Trabant 601-est. Elsősorban az utas és a motortér varázsolta el, előbbibe ketten alig fértek be, míg utóbbihoz hasonlót valószínűleg a hazájában gyártott Volvókban nem látott eddig.

(FOTÓ:delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr415000438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása