MOL csapat Kézilabda Blog

Spanyol válogatottakkal és bosnyák óriással tör a Veszprém trónjára a Pick Szeged

2013.06.09. 07:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

pick_igazolasok.jpgA héten bemutatták a Pick Szeged kézilabda csapatának új szakvezetőjét, Juan Carlos Pastort, segítőjével, Marko Krivokapiccsal, és a négy újdonsült játékossal, a visszatérő Ilyés Ferenccel, García Parrodóval, Niko Mindegeívál és Vladmir Vranjessel egyetemben. A Pick az új igazolásokkal nem titkoltan a Veszprém babérjaira törne.  

A világ egyik legjobb szakemberének tartott – és sokak által csak Misternek szólított - Pastort és a magyar válogatottban alapembernek számító Ilyést minden bizonnyal jól ismerik a Pick szurkolói, mi most a két spanyol illetve bosnyák légióst próbáljuk bemutatni nekik.

A két egyaránt három évre szerződtetett spanyol közül a 25 esztendős irányító Mindegía eddig csak hazájában szerepelt. A 182 cm magas, 85 kg-os irányító az Errekánál kezdett kézilabdázni, 2005-ben innen igazolt a Portland San Antoniohoz, melyhez az anyagi gondok ellenére tavaly nyárig hűséges volt.

Az elmúlt szezonban a Natorhouse La Rioja együttesét erősítette, de a gazdasági csőd ott is utolérte. Először 2010 decemberében került be a spanyol válogatott bő keretébe, végül nem jutott ki a svédországi világbajnokságra.

A remek irányító korábbi csapatainál mindig az 5-ös számú mezben játszott és ezt valószínűleg Magyarországon is megkapja. Mivel a Pick Szegedben jelenleg senki nem játszik ilyen szerelésben, valószínű Magyarországon is ezt a mezszámot választja.

A magyar bajnoki és kupa ezüstérmesével 3 évre szóló szerződést kötött, és elképzelhető, hogy kezdő irányítóként is számol vele Juan Carlos Pastor edző, hiszen a posztján legtöbbször játszó Frantisek Sulc inkább átlövő.  

A Pick Szeged második nyári érkezője is egy spanyol játékos, ő az Atletico Madrid korábbi BL győztes jobbszélsője, Roberto García Parrondo, akit először éppen Pastor játszatott a felnőttek között. A 187 cm magas, 86 kg-os játékos gyors, kreatív, és rendkívül magabiztos a kapu előtt.

A 33 esztendős szélső szerepelt a Getafe, majd a Valladolid és az Ademar León együttesében is. Majd ismét a Valladolid következett, de az elmúlt hat évben már az egyik legsikeresebb spanyol klubcsapatot, a Ciudad Realt/Atlético Madridot erősítette. A madridiakkal 3 bajnoki címet, és a 2 BL győzelmet ünnepelhetett.

A bosnyák beállós Vladimir Vranjes 24 éves és egy centi híján két méter magas. Őt is Spanyolországból szerződtették, miután tavaly igazolt a Leonhoz, melytől a válság miatt távozik.

A bosnyák beálló elsősorban védőjátékosnak számít, az Asobal Ligában stabil alapembernek számított. Szakemberek szerint játéka nem látványos, de a kőkemény, megbízható teljesítményére – és 110 kilójára - bármikor számíthatnak csapattársai.

(Fotó:delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr195351733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása