MOL csapat Kézilabda Blog

Komoly menetelés vár az alaposan megerősödő Pick Szegedre

2014.02.02. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

00001Ancsin.jpgMozgalmas napokon van túl a Pick szeged kézilabdacsapata. Az együttes válogatottjai visszatértek a dániai Európa-bajnokságról és bekapcsolódtak a közös munkába. Első megmérettetésükön már túl is vannak, a hét közepén a csongrádiak – ha nem is a várt fölénnyel -, de továbbjutottak a Magyar Kupában, miután 27-22-re legyőzték a Balatonfüred együttesét.

Ezen túl is van okuk örülni a szegedi szurkolóknak, hiszen a már korábban bemutatott bosnyák Nikola Prce mellett két új világklasszis csatlakozott az együtteshez. Előbb a svéd olimpiai ezüstérmes (az elődöntőben éppen a magyar válogatottat legyőző), a Ciudad Reallal háromszoros BL-győztes balszélsővel, a 32 esztendős Jonas Källmannal kötöttek 3 és fél éves szerződést, míg az NSO.hu arról számolt be, hogy a Tisza-parton folytatja a 35 esztendős kapus, José Manuel Sierra.

A jelenleg a Paris Handballnál alkalmazásban álló hálóőr korábban évekig dolgozott együtt a szegediek jelenlegi mesterével Juan Carlos Pastorral. A négyszeres BL-győztes tagja volt a tavaly világbajnoki címet nyert spanyol együttesnek, a nemrég véget ért dániai Eb-n pedig bronzérmes lett.

A kapus szerződtetését több hírportál is átvette, ugyanakkor szerződtetéséről sem a szegediek honlapja, sem pedig a vezető spanyol lapok (AS, Marca) még csak említést sem tesznek. A spanyol lapokban elsősorban arról szólnak a róla szóló hírek, hogy jelölték az előző szezonban a francia liga legjobb kapusának. Mellette Vincent Gerard, a Dunkerque és Slavišaig Djukanovic a Saint Raphael kapusa a jelölt.

Sierra szerződtetése azért is lenne érdekes, mert a szegedieknek két jó kapusuk van, hiszen Mikler Roland és Tatai Péter is válogatott játékosok, és mindketten fiatalabbak spanyol riválisuknál. Igaz előbbinek nyáron, míg utóbbinak egy év múlva lejár a szerződése.

Mindenesetre szükség is van az erős keretre – melyből a télen csak Fero Sulc távozott -, hiszen komoly sorozatterhelés vár a keret tagjaira. Februárban négy bajnoki mellett – PLER (o), Csurgó (i) Gyöngyös (i) Tatabánya (o) - három EHF Kupa találkozón és egy Magyar Kupa meccsen szerepelnek Ancsinék.

A folytatás sem lesz egyszerűbb, hiszen március elsején a bajnokság csúcsrangadója a Veszprém elleni idegenbeli párharc jön, majd egy héten belül le is zárul az alapszakasz a Junior válogatott és a Mezőkövesd elleni meccsekkel.

Március végére a Magyar Kupába is kialakul az elődöntő mezőnye, és reményeink szerint addigra a nemzetközi porondon is megszerezte a csoportelsőséget a Szeged., hogy aztán lendületből vághasson neki az EHF Kupa kieséses szakaszának és a bajnoki rájátszásnak, melynek minden bizonnyal egy Veszprém elleni döntő lesz a vége. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr65793702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása