MOL csapat Kézilabda Blog

Az elmúlt évek legsikeresebb alapszakaszát zárja a Pick Szeged

2014.03.08. 09:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgSzombaton a Mezőkövesd elleni bajnokival zárja az alapszakaszt a Pick Szeged kézilabdacsapata. A meccs érdekessége, hogy az ellenfelet az a Skaliczki László irányítja, aki korábban évekig a szegediek szakmai munkájáért volt felelős, és tavaly nyáron távozott a Picktől.

A szegediek jelenleg második helyen állnak a bajnokságban, 22 sikerrel és egy vereséggel, és ha nem történik hatalmas meglepetés az utolsó fordulóban, (a Veszprém nem veszít pontot Tatabányán) akkor a második helyről várhatják a rájátszást.

Egy biztos, akárhányadik is lesz a csongrádi együttes (másodiknál rosszabb nem lehet), így is az elmúlt évek legsikeresebb alapszakaszán van túl. Nagyon lesarkítva, mindössze két gól választotta el attól, hogy az élen zárja az alapszakaszt. Szegeden ugyanis 23-22-re verte a nagy rivális Veszprémet, míg a visszavágón 25-22-es vereséget szenvedett, ezért lesz „csak” második az alapszakasz végén.

Az eddigi huszonhárom fordulóban a szegediek 729 gólt dobtak, és 513-at kaptak. A szegediek hatékonyságát jól bizonyítja, hogy azok az ellenfelek igazán boldogok lehettek, akik megúszták tíz gólnál kisebb különbséggel. Az eddigi szezonban a Cegléd és a PLER járt a legrosszabbul, előbbi 25 (43-18), míg utóbbi 21 (41-20) gólos vereségbe szaladt bele.

Az együttes eddigi legeredményesebbje a svéd Jonas Larholm, a nyáron igazolt játékos jelenleg 123 góljával második a góllövőlistán a 125 gólos ceglédi Bíró Balázs mögött. Utána a januári Eb-n is remeklő Ancsin Gábor következik 74 góllal, majd a jelenleg sérüléssel bajlódó Balogh Zsolt 64 találattal.

A Szeged mostani szereplése egyébként is elismerésre méltó, hiszen legutóbb a 2002-03-as szezonban tudták az élen zárni az alapszakaszt. (2007-08-ban is elsők lettek, de akkor két csoportban zajlottak az alapszakasz küzdelmei és a Veszprém a másikban szerepelt.)

De az eddigi, másodikként zárult alapszakaszokban sem tudott ilyen jól, mindössze egy vereséget „begyűjtve” szerepelni az együttes. Ugyan tavaly, és tavalyelőtt is legyőzték a Veszprémet hazai környezetben, de egy éve becsúszott egy Tatabánya elleni döntetlen, míg 2011-ben nyerni is tudott a Bányász a csongrádiak ellen.

Legutóbb tehát tizenegy éve végzett az első helyen a Szeged, de akkor a rájátszásban a Veszprém bizonyult jobbnak. Ezt a 2006-07-es szezonban tudták megbosszulni, hiszen akkor fordított volt a felállás és a legvégén a Vladan Matic által irányított szegediek örülhettek. Ezzel a „felállással”, - alapszakasz második hely és bajnoki cím –minden bizonnyal idén is minden szegedi szurkoló kiegyezne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr665849673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása