MOL csapat Kézilabda Blog

Májusban eldől, melyik kupában indulhat ősszel a Pick Szeged

2013.04.18. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA hétvégén rendezték a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A szombati elődöntőben a Veszprém a Csurgót, míg a Pick Szeged az NBI/B-ben szereplő Balassagyarmatot győzte le. A vasárnapi döntőben aztán a Veszprém hatalmas küzdelemben legyőzte Vadkertiéket, így 22. alkalommal nyerte meg a kupát.

A szegediek számára így már csak a bajnokságban van esély arra, hogy kiharcolják a jövő szezonra a nemzetközi kupaszereplés jogát. Kérdés, hogy melyik kupában?

Ami biztosra vehető, hogy a magyar bajnok – amely még Skaliczki László együttese is lehet – egyenes ágon résztvevője a Bajnokok Ligájának. A szegediek az elmúlt években csak ebben a sorozatban szerepeltek, még úgy is, ha „csak” másodikak lettek a Veszprém mögött. De a következő szezontól csak a magyar bajnok indulhat egyenes ágon a sorozatban.

A bajnoki másodiknak csak akkor van erre esélye, ha a magyar szövetség a férfi selejtezőre szabad kártyát kap. Ebben az esetben a férfi bajnokság második helyezettje indulhat a legrangosabb sorozat selejtezőjében.

Ha azonban még nem így lesz, akkor is számos lehetőség áll a Pick előtt – igaz más sorozatokban -, hogy megmutassa magát Európában. Ha mégsem jönne össze a BL, akkor, mint magyar bajnoki ezüstérmes, vagy mint a Magyar Kupa azon legjobb helyezettje, amely a bajnoki helyezések alapján a BL-ben nem szerzett jogot, indulhatna az Európa Kupában.

Emellett még van esély – bár Szegeden biztos, hogy nem szeretnék – a Challence Kupában való szereplésre is. Ebben a sorozatban a magyar bajnokság harmadikja, illetve ha ez azonos a Magyar Kupa-helyezése révén már a szereplést kiharcoló együttessel, akkor a negyedik helyezettje indulhat.

A szegediek számára egyébként a március 10-én a Tatabánya ellen vívott mérkőzéssel lezárult az alapszakasz, mivel az 1. és 2. helyezett automatikusan a bajnoki elődöntőbe jut, és a magyar bajnokságban legközelebb csak május elején lépnek pályára. Addig a bajnokság 3. helyezettje játszik a 6. helyezettel, illetve a 4. az 5. helyezettel valamelyik csapat két győzelméig. Ez jelen esetben Csurgó - Gyöngyös és Tatabánya - FTC-PLER párharcokat jelent.

Az elődöntőket májusban egy hét alatt lebonyolítják (5., 8. és ha szükséges 12-én). Az már most biztos, hogy a szegediek az elődöntőben a Csurgó/Gyöngyös összecsapás győztesével játszanak. Az elődöntők, a bajnoki döntő és a 3. helyért sorra kerülő párharc egyaránt két nyert mérkőzésig tart. Az 1. , a 3. és az 5. helyről szintén egy hét alatt, május. 19-én, 22-én, illetve 26-án döntenek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr835233031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása