MOL csapat Kézilabda Blog

A DJ, a Körte és Al Pacino rajongója megy Londonba

2012.07.15. 08:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgHétfőn Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a londoni olimpiára utazó férfi kézilabda-válogatott keretét, kedden pedig már elkészítették a jövő évi magyar bajnokság sorsolását.

A londoni magyar keretben 3+1 szegedi játékos szerepel, hiszen a kapus Mikler Roland mellett a beállós Zubai Szabolcs és a balszélső Vadkerti Attila biztos utazónak tűnik, míg Ancsin Gábor a bő keret tagja. Ez annyit jelent, hogy július 27-ig, a játékok rajtjáig sérülés vagy egyéb, "különleges körülmény" esetén még tagja lehet az utazó keretnek.

Miközben mindenki a londoni játékok lázában ég, itthon a hazai szövetség elkészítette a női és férfi NB I 2012/2013-as szezonjának sorsolását. Ennek értelmében a magyar bajnokságot hazai pályán kezdi Skaliczky László együttese szeptember 9-én a Gyöngyös ellen. A legnagyobb rivális MKB Veszprém csapatával október 28-án játszik Szegeden.

De nézzük meg kicsit jobban, kik képviselik a szegedi csapatot Londonban! A klub honlapján található adatok alapján kiderül, hogy Mikler Roland 28 éves, és 190 centis magasságához 100 kilogramm párosul.

A jelenleg még nőtlen klasszis angolul és németül is kiválóan beszél, és nem csak kézilabdás körökben számít elismert DJ-nek kivételes zenegyűjteményével. A több mint 70-szeres válogatott ennek megfelelően rengeteg zenét szeret, de a televízióban a South Park mindent ver.

A két évvel idősebb Vadkerti Attila Miklerrel szemben már kétszeres magyar bajnoknak és egyszeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, ugyanakkor a válogatottban még kevesebb szerepet kapott, mint csapattársa. A Körte becenévre hallgató szélső nős, két gyermek édesapja.

Az angolul és szlovákul is beszélő Vadkerti a szegediek egyik legnagyobb mókamestere. Kedvencei közé tartozik Szeged városa, Faludy György, és a steak amelyhez meglepő módon céklalét iszik.

A válogatottság szempontjából a beálló Zubai Szabolcs számít a legrutinosabbnak, hiszen már több mint százszor ölthette magára a nemzeti mezt. A 193 centis, 93 kilós klasszis egyidős Miklerrel, és hozzá hasonlóan nőtlen. Azonban nem magányos, hiszen négy kutyája is van.

Az elmúlt években alapembere a válogatottnak, így állandó résztvevője a világ-, és Európa-bajnokságoknak. A tetoválásairól is „elhíresült” játékos elsősorban a magyaros jellegű ételeket részesíti előnyben, ugyanakkor az autóknál az Audi és a BMW a kedvence.

Al Pacino nagy rajongója, így nem meglepő, hogy kedvenc színésze is az amerikai sztár, de nagyra tartja a főszereplésével készült Minden héten háború című filmet és a színész életéről szóló könyvet is.

A jobbátlövő Ancsin Gábor a négyes legfiatalabb tagja, hiszen még csak 22 esztendős. A békéscsabai születésű klasszis kedvenc városa Szeged, ezek után „természetes”, hogy kedvenc étele a harcsapaprikás Túrós csuszával. Zenében a kemény rockot, míg filmekben a vígjátékokat részesíti előnyben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr754656523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása