MOL csapat Kézilabda Blog

Jövőre is csak egy magyar csapat indulhat a BL-ben

2013.12.24. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgJelenleg szünetel a férfi kézilabda bajnokság, de a Pick Szeged játékosai közül se pihenhet mindenki, hiszen a keret egy részére január elején Európa-bajnokság vár Dániában. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a hét elején kihirdette bő keretét, melyet 24 órával a torna első mérkőzése előtt, azaz január 11-én este nyolc óráig kell leszűkítenie 16 főre.

A kontinensviadal alatt kétszer lesz lehetősége cserélni a szakembernek, a csoportküzdelmeket követően kettő, míg a középdöntő után egy változtatásra nyílik majd lehetősége. Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel egy csoportban.

A bő keretbe a két kapuson Mikler Rolandon és Tatai Péteren kívül még őt szegedi játékos (Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Zubai Szabolcs Ilyés Ferenc és Vadkerti Attila) kapott meghívót.

Miközben a játékosok egy része pihen, mások a kontinensvetélkedőre készülnek, a klub vezetőire is mozgalmas napok várnak. A Magyar Kupában a Csurgó vagy a Balatonfüred vár a szegediekre, de talán ennél is fontosabb, hogy a bajnokságban tudják tartani eddigi formájukat, hiszen a Bajnokok Ligájában a következő szezonban is csak egy csapat indulhat alanyi jogon.

Összesen kilenc magyar klub indulhat a kézilabda európai kupák 2014/2015-ös szezonjában az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közlése szerint. Az elmúlt három szezon eredményei alapján összeállított rangsorban Magyarország a nők között az 1., a férfiak között a 6. helyen áll – mindkét szakágban egy-egy pozíciót javítva az előző esztendőhöz képest - olvasható az MKSZ hivatalos honlapján.

Az új szabályzat szerint a férfi Bajnokok Ligájában immár csak a ranglista első két helyezettje (Németország és Spanyolország) indíthat 2-2 együttest, azonban az egy csapatot indítók az EHF-nél kérhetik 2. csapatuk besorolását a BL szabadkártyás selejtezőjére. Az új rangsor szerint Magyarország a férfiak versenyeiben 1 Bajnokok Ligája-főtáblás, valamint 3 EHF-kupa hellyel rendelkezik, míg a nők között 2 BL-, 1 KEK- és 2 EHF-kupa csapatot indíthat. Amennyiben bármelyik sorozatot magyar csapat nyerné a 2013/2014-es szezonban, az adott sorozatban mindenképpen elindulhat, az összesen európai kupaporondra lépő csapatok száma azonban ezzel nem nőhet.

Változik a női Bajnokok Ligája kiírása is 2014/2015-ben, hiszen a selejtezőket a mostani rendszerhez hasonlóan 16 csapatos főtábla (4, egyenként 4 csapatos csoportokkal) és 8 csapatos középdöntő követi, a középdöntőből azonban valamennyi csapat a negyeddöntőbe jut, és a csoportelsők a csoportnegyedikekkel, a csoportmásodikok a csoportharmadikokkal oda-visszavágó alapon játszanak a négyes döntőbe jutásért.

Az EHF klubranglistája:

Férfiak:
1. Németország 160 p (2 automatikus induló hely a Bajnokok Ligájában)
2. Spanyolország 114 p (2 automatikus induló hely a Bajnokok Ligájában)
3. Franciaország 77 p
4. Dánia 63 p
5. Szlovénia 58 p
6. Magyarország 46 p
7. Oroszország 42 p
8. Svájc 35 p
9. Horvátország 34 p
10. Macedónia 31 p

Nők:
1. Magyarország 110 p (2 automatikus induló hely a Bajnokok Ligájában)
2. Dánia 86 p (2 automatikus induló hely a Bajnokok Ligájában)
3. Norvégia 84 p

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr925706813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása