MOL csapat Kézilabda Blog

Svéd klasszis lehet a Pick Szeged idei ásza

2012.09.07. 09:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgSzerdán kezdődik a férfi kézilabda bajnokság 2012/2013-as szezonja. A kétszeres magyar bajnok Pick Szeged együttesének első ellenfele a Pécs lesz hazai környezetben. A találkozón minden bizonnyal bemutatkozik a szegediek négy nyári igazolása Balogh Zsolt, Jonas Larholm, Alen Blazevics és Marinko Kekezovics. Mi ezúttal a nyár folyamán a svéd válogatottal olimpiai ezüstéremig jutó Larholmot vesszük górcső alá.

Skaliczki László vezetőedző korábban úgy fogalmazott, Larholm személyében olyan játékost kaptak, aki több poszton is bevethető és biztos benne, hogy nagy erősségére lesz csapatának. A közel kétszázszoros svéd válogatott klasszis 2014-ig írt alá, és a 10-es mezben játszik majd.

A skandináv válogatottban meghatározó szerepet betöltő játékos a svéd Sävehof nevelése. Legnagyobb sikereit azonban a Barcelonában érte el, ahol 2006 és 2008 között szerepelt. Ez idő alatt Spanyol Kupát és Spanyol Szuperkupát nyert. Az elmúlt négy évben a dán Aalborg együttesét erősítette, de nem lesz számára ismeretlen a szegedi csarnok, hiszen már többször megfordult itt Bajnokok Ligája-összecsapáson, igaz eddig mindig ellenfélként.

Larholm a délmagyar.hu-nak elárulta, korábban a frizbizés töltötte ki a mindennapjait, hiszen ebben a sportágban is a juniorválogatottságig vitte. Emellett imád futballozni is, de amíg a futball igazán csapatjáték, addig a kézilabdában sokkal több a játékosság. A kézilabdában a játék harcossága, gyorsasága ragadta meg igazán.

Kedvenc játékosai a svéd Stefan Lövgren mellett a horvát Patrick Cavar és Éles József voltak, mindhárman nagy hatással voltak rá fiatalabb korában. Csak 24 éves kora után szerződött külföldre, ahol aztán két évig a korábbi szegedi klasszis Nagy László csapattársa volt.

„A csapat ásza volt, meghatározó egyénisége. Remek játékosnak tartom” – mondta a lapnak az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdásáról. Annak ellenére, hogy hazájában sokan csodálkoztak a döntésén, úgy érzi jó helyre került.

„Meglepődtem, hogy mi történik a kontinensen, mekkora változások történek, milyen átigazolásokra kerül sor. Ez a kézilabdának viszont jó, hogy egyre több országban alakulnak erős csapatok, egyre több nemzetközi szintű játékos igazol olyan bajnokságba, ahol évekkel ezelőtt még ez elképzelhetetlen lett volna” – mondta arra a felvetésre, hogy a nyáron mennyire átalakult Európa férfi kézilabdájának a térképe.

A Pickről úgy véli, remek játékosok alkotják a keretét, bár elismeri egyelőre még abban az időszakban vannak, amikor az ismerkedés, egymás megismerése játssza a főszerepet. Ennek ellenére biztos benne, sok szép eredménnyel ajándékozza meg a csapat az idei szezonban a szurkolókat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr414759825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása