MOL csapat Kézilabda Blog

Szerényen, de bizakodva készül a Pick Szeged a BL-visszavágóra

2013.03.22. 16:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Pick Szeged kézilabdacsapata az év egyik legjobb játékát produkálva 26–25-ös győzelmet aratott a lengyel Vive Targi Kielce ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A szegedieknél többen is remek teljesítményt nyújtottak, de közülük is kiemelkedik a kapus Mikler Roland és a csapatkapitány Vadkerti Attila.

A válogatottban is elsőszámú kapusnak számító Mikler a sportnapilapban szerényen úgy fogalmazott, elakadt benne néhányszor a labda. Véleménye szerint a szervezett, fegyelmezett és hatékony védekezése volt a kulcsa annak, hogy végig vezetve győzni tudtak. Mikler teljesítményéről mindent elmond, a kapujára tartó 41 lövésből 16-ot hárított.

„A góljaink megoszlása is tükrözi, hogy szélsőink, Vadkerti Attila és Rajko Prodanovics kitettek magukért, lerohanásból és a felállt védőfallal szemben is betaláltak. Ugyanakkor a kapuból láttam, hogy a visszarendeződésünk is gyors és fegyelmezett volt, ezzel pedig megállítottuk a lengyelek gyors indításait, erősen tompítottuk az atomjátékukat” – mondta a kapus az nso.hu-nak.

A szegediek teljesítményének értékét növeli, hogy az idei BL-ben eddig százszázalékos volt Kielce, hiszen a csoportkör során egyik riválisa sem tudott pontot szerezni ellene. Mikler szerint erre alapozhatnak a jövőben, hiszen a lengyelek jelenleg olyan játékerőt képviselnek, hogy mindenki esélyesként lépnek pályára, köszönhetően annak, hogy posztonként két-három világklasszist tudnak felmutatni.

Mikler biztos benne, hogy a visszavágón felszántják a pályát, ha kell, ugyanakkor azt nem lehet tudni, ez mire lehet elég. Skaliczki László együttesének dolgát nehezíti, hogy a hatalmas küzdelemben két alapemberük Sulc és Blazevic is megsérült, így rájuk nem számíthatnak a visszavágón.

Ott lesz azonban a jobbszélső Vadkerti Attila – aki az elmúlt héten hosszabbította meg szerződését -, aki remekelt és öt gólt szerzett az odavágón. Elmondta, a hatalmas termetű lengyel fal ellen a mozgékony játékos próbálta erőltetni, és ezúttal bejött a számítása. 

Az egygólos különbség nem sok, de bízik benne, hogy ez talán „elaltatja” a Kielcét, így lehet keresnivalójuk a visszavágón is. A csapat játéka mellett kitért a szurkolókra is, akik szokás szerint ismét remek hangulatot teremtettek.

Egyelőre még nem számolgat, de úgy véli, csak akkor lehet esélyük a továbbjutásra, ha hasonló felfogásban és nagy lendülettel játszanak idegenben is, mint tették azt Szegeden.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr215162888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása