MOL csapat Kézilabda Blog

Az év meccsére és talán első kupagyőzelmére készül a Szeged

2014.04.27. 11:39 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kallma_pickhandball.hu.jpgVasárnap 19.15-kor az elmúlt évek talán legfontosabb nemzetközi meccsét játssza a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Vadkertiék a portugál Sporting Lisszabon együttesét fogadják az EHF-kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Az első meccsen kétgólos – könnyedén ledolgozható - hátrányba (29–27) került a Pastor-csapat. A tét nem kisebb, mint a berlini négyes döntőbe kerülés. A húsz évvel ezelőtti KEK elődöntő óta ez lehet a csongrádiak legnagyobb eredménye a nemzetközi porondon.

A vasárnapi összecsapáson nem kisebb a tét, mint hogy a szegedi játékosok hol töltik május harmadik hétvégéjét. Amennyiben ugyanis búcsúztatják portugál riválisukat, bekerülnek az EHF-kupa négyes döntőjébe. A Final Fourt a német fővárosban rendezik majd meg május 17-én és 18-án.

A négyesnek eddig egy biztos résztvevője van, a rendező Füchse Berlin, de a román Constanta és a francia Montpellier is közel áll a legjobb négy közé kerüléshez. A portugálok ugyan kétgólos előnnyel érkeznek az újszegedi sportcsarnokba, de a Pastor-csapat idei teljesítményét elnézve, ennek ledolgozása nem jelenthet különösebb gondot.

A szegediek idén összes hazai bajnokijukat megnyerték, és az EHF-Kupában is – a Nantes elleni meccset leszámítva – legalább hat góllal nyertek itthon. Legutóbb 2012 novemberében tudott nemzetközi meccsen a vendég együttes nyerni, akkor a Barcelonának sikerült.

Az esélyesség ellenére sem szabad könnyelművé válni, hiszen az első meccs is rámutatott, vannak sebezhető pontjai a Szegednek. Elég csak a portugál szélsőkre gondolni, akik sok gondot okoztak az odavágón, ugyanakkor a Szeged kerete jóval erősebb, és sokkal több olyan kézilabdázó is szerepel a csapatban, akik képesek eldönteni egy-egy meccset.

A szegediek egy meglepően könnyed győzelemmel „hangoltak” az év meccsére, a bajnoki elődöntőben 30–23-ra nyertek a Csurgó ellen. A magyar együttesben csak Jonas Källmanra és Gidai Mátéra nem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző, mindkét szélső sérüléssel bajlódik.

Amennyiben nyernek és továbbjutnak Zubaiék, úgy biztos, hogy legalább elődöntőt játszanak. Legutóbb éppen húsz éve a KEK-ben, illetve két évvel később a City-Kupában jutott ilyen soká a Pick. Akkor a Barcelona, illetve a német BHW Hameln jelentette a végállomást. Nem szeretnénk semmit elkiabálni, de az idei Szegedben akár az első nemzetközi kupagyőzelem lehetősége is benne van. Ehhez első lépésként a Sportingot kellene elkapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr796092026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása