MOL csapat Kézilabda Blog

Tatai: élveztem a védést, örültem a játéknak

2013.11.07. 11:03 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgA hétvégén magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re kikapott a világbajnok spanyoloktól a januári Európa-bajnokságra készülő csapatok barátságos mérkőzésén Debrecenben. A magyar együttes kapuját a Pick szeged két kapusa, Mikler Roland és Tatai Péter védte.

Az elmúlt két év világversenyein minden alkalommal egy csoportban szerepelt a két válogatott, de a legutóbbi Európa-bajnokságon, az olimpián, és az idei világbajnokságon is spanyol siker született. Talán már senki sem csodálkozik, hogy a két együttes azonos csoportban szerepel majd a januári kontinensviadalon is.

Mikler a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, talán most közelebb kerülhetünk hozzájuk, hiszen lassacskán csak megismerjük őket. Azt biztosan látjuk és többen a bőrünkön is érezzük, hogy a spanyolok teljesen más taktikával, mentalitással lépnek pályára, mint mi" - mondta a szegedi hálóőr a magyar szövetség honlapján. Hozzátette, mivel egyre több spanyol játszik az NB I-ben, ez nagy segítség lehet számunkra.

A szegediek másik kapusa Tatai Péter - aki Mikler kisebb sérülése miatt védett a találkozó elején – elmondta, nehéz volt eldönteni, hogy gálameccset vagy felkészülési mérkőzést játszanak, ugyanakkor a Főnix-csarnokban helyet foglaló 6500 néző olyan hangulatot teremtett, mint ha világbajnoki döntő lenne.

„A pénteki zártkapus tréning inkább volt gyakorlás, hiszen megítélésem szerint szombaton mindkét oldalról mindenki beleadott mindent” – mondta Tatai a sportnapilapnak. Véleménye szerint a mérkőzés jelentős állomás volt az Európa-bajnoki felkészülésben. Látszik, hogy jó úton járunk, ugyanakkor tisztában van vele, vannak még hibák.

Ezt elsősorban annak tudta be, hogy fáradt játékosok érkeztek az összetartásra. Súlyos hibák ugyan nem voltak, mégsem voltak a topon. Hiába tettek meg mindent a győzelemért, a hajrára nem maradt erejük. Úgy véli, ha ez nem így lett volna, akkor a győzelem is meglehetett volna.

„Sajnáltam Rolit, hogy a bemelegítésnél megsérült, de örültem a lehetőségnek. Ennek ellenére az elején 10 percig „beragadtam”, utána viszont élveztem a védést, nagyon örültem a játéknak” – mondta a lapnak Tatai, aki elismerte, rég védett ehhez hasonló nagy iramú mérkőzésen.

Ez igaz, hiszen a hazai bajnokságban a Veszprémen kívül nincs igazán komoly ellenfele a Pick Szegednek. Ennek megfelelően vezetik is a bajnokságot, viszont a spanyolok elleni kiélezett meccshez hasonlóra valószínűleg csak az EHF Kupában lesz lehetőségük.

Tatai szerint viszont kellenek az ilyen meccsek, hogy visszajöjjön számára a meccsrutin, hiszen az állóképesség és a biztonságérzet kell a bajnokságra is, melyben komoly céljai vannak a Tisza-parti együttesnek. 

(Fotó:delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr695619175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása