MOL csapat Kézilabda Blog

A szurkolók töretlenül bíznak a Pick Szegedben

2012.05.12. 09:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A bajnoki döntő első meccsén a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 33–22-re kikapott a az MKB Veszprémtől, amely így a két győzelemig tartó párharcban 1:0-ra vezet. A második meccset vasárnap 12 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban. A játékosokon és a szakvezetőkön kívül a szurkolók is készülnek.

„A küzdést, a harcosságot hiányoltuk, és nem azt a csapatot láttuk a pályán, amely legyőzte a bajnokot Szegeden, vagy szoros, kiélezett csatára kényszerítette a Magyar Kupa döntőjében” – nyilatkozta a délmagyar.hu-nak Szabó Dezső, a Pick szurkolói csoportjának (DAKE) elnöke.

Az idény utolsó szegedi mérkőzése előtt természetesen a játékosok is fogadkoznak. A csapatkapitány Vadkerti Attila szerint képesek rá, hogy legyőzzék a Veszprémet, hiszen a bajnokság alapszakaszában már sikerült ez a bravúr.

A 2011/2012-es szezonban eddig négyszer csapott össze a két csapat egymással, a Veszprém háromszor nyert, míg a Pick Szeged egyszer. A csongrádiak eddig 100 gólt szereztek a bajnokság során legnagyobb riválisuk ellen.

A szurkolók egyébként már Veszprémben is nemtetszésüknek adtak hangot, hiszen a súlyos vereség végét meg sem várták, hanem közös döntés nyomán elhagyták a helyüket, nem várták meg a meccs végét, és a hajrában távoztak a lelátóról.

Azonban nem csak ezzel tűntek ki a szegedi szurkolók, hioszen a meccs előtt egy hatalmas drapériát feszítettek ki maguk elé, amelyen szolidaritásukat fejezték ki a Cozma-gyilkosságban hozott megváltoztatott ítélettel kapcsolatban.

„Ez is bizonyítja, hogy a két szurkolótábor között remek a kapcsolat, hiszen miközben az MKB játékosait bemutatták, a hazai szurkolók felállva megtapsoltak bennünket” – mondta Szabó.

Skaliczki László a szegediek mestere szerint a második meccsen leginkább arra kell figyelniük, hogy ne csak kidolgozzák a helyzeteket, hanem be is tudják lőni a játékosai. Emellett nagyon fontosnak tartja, hogy a kapusok és a védelem közt sokkal jobb legyen az összhang, mint volt az első találkozón.

A hazaiak esélyeit növeli, hogy ebben az idényben a Pick a bajnokságban és a Magyar Kupában tizenkét meccset játszott otthon, és ezek mindegyikét megnyerte. A BL-ben pedig csak a négyes döntőbe jutott Kiel és Koppenhága, valamint a negyeddöntőig menetelő – korábban a Veszprémet is kiejtő – León tudott nyerni.

A szurkolók mindenesetre bíznak a csapatban, amihez hozzájárult, hogy a játékosok is elismerték gyengén teljesítettek Veszprémben és tudják, hogy „tartoznak” fantasztikus közönségüknek. Szabó elmondta, ők hisznek a játékosokban, és megígérte, hogy vasárnap, a győzelembe hajszolják őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr784503221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása