MOL csapat Kézilabda Blog

Meddig tarthat a Pick Szeged BL-búcsúja?

2013.03.28. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgHiába aratott hazai pályán egygólos győzelmet a Pick Szeged kézilabdacsapata, hiába remekelt a kapuban Mikler Roland, előnyét nem tudta megőrizni, és 32-27-es vereséget szenvedett a Kielce otthonában, ezzel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától.

Szégyenkezésre azonban semmi okuk a szegedieknek, hiszen a legnehezebb csoportból sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, és a folytatásban a mezőny egyetlen veretlen csapatát, a Kielcét is megfosztották hibátlan mérlegétől.

Skaliczki László az együttes vezetőedzője a mérkőzés után a vereség okaként elmondta, sok hibával játszott csapata, rosszul reagálták le a kipattanó labdákat, és kevés megállító faultot csináltak játékosai. Úgy vélte, teljes kerettel, kicsit több összpontosítással, közelebb lehetett volna lopózni, talán a továbbjutás is sikerülhetett volna, de a Pick így is megállta a helyét nem hozott szégyent a magyar kézilabdára.

A korábbi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, ez volt az utolsó BL-meccse a szegedi kispadon, ugyanakkor az is lehet, hogy magának a Pick Szegednek is ez volt egy darabig az utolsó meccse a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) tavaly júniusban döntött arról, hogy a 2013/14-es szezonban már csak egy magyar férfi kézilabda csapat indulhat a Bajnokok Ligájában. Ennek oka, hogy Magyarország hátrébb került a rangsorban (5. volt, 7. lett) és így csak 1 csapatot indíthat a Bajnokok Ligájában. Dánia került előrébb (7. volt, 4. lett), így ők kapnak két helyet jövőre. (Ugyanakkor marad a négy férfi csapatunk a nemzetközi porondon, csak jövőre az egyik BL-hely helyett, egy csapatunk a Challenge kupában indul.)

Így a szegedieknek minden eddiginél jobban össze kell szedniük magukat a bajnoki finisben, hogy megtörjék a Veszprém egyeduralmát. A jelenlegi bajnokságban az alapszakaszt követően az 1-6. helyezettek jutnak a felsőházi rájátszásba. Az 1. és 2. helyezett a bajnoki elődöntőbe jut, míg a 3. és a 6., valamint a 4. és az 5. helyezettek egymás elleni két nyert mérkőzésig tartó párharcot játszanak az elődöntőbe jutásért. Az elődöntő, a bajnoki döntő és a 3. helyért sorra kerülő párharc egyaránt két nyert mérkőzésig tart.

Pedig a következő szezonban a szegediek is jelentős célokkal vághatnak neki, nem csak a hazai, de a nemzetközi mezőnyben is. Alaposan megerősödik ugyanis a Veszprém és a Győr női csapatának mintájára „spanyol útra” lépő együttes. 

Az már korábban eldőlt, hogy a Pick Szeged kézilabdacsapatát a következő szezontól a spanyol Juan Carlos Pastor irányítja. Ugyanakkor jelentős játékos mozgás is várható. Így nem elképzelhetetlen a jelenleg az Atletico Madridot erősítő spanyol jobbszélső Roberto García Parrondo, a Valladolidban szereplő francia Guillame Joli, és a szintén spanyol Niko Mindegia érkezése is.

De hallani a szerb Drasko Nenadics érkezéséről is. Ugyanakkor a szegedi szurkolók számára minden bizonnyal a legjelentősebb igazolás az elmúlt napokban köttetett, amikor a jelenlegi csapat három meghatározó játékosa (Ancsin Gábor, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs) is meghosszabbította a szerződését, és biztossá vált, hogy a következő szezonban is a Tisza-parti csapat kézilabdázója lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr275177753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása