MOL csapat Kézilabda Blog

Csak a Pick Szegednek van minden posztra jelöltje a legjobbak között

2012.05.01. 13:09 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Pick Szeged kézilabda csapata a héten minden idegszálával a hétvégi – vasárnapi - Veszprém elleni bajnoki döntő első meccsére készül. A két együttes valószínűleg már „unja egymást”, hiszen évek óta e között a két csapat között dől el a bajnoki cím sorsa.

Idén minden korábbinál kiélezettebb küzdelem várható, hiszen a bajnokságban mindkét gárda hozta a hazai meccsét (októberben szegeden 24-23, márciusban, Veszprémben 33-28), míg a Magyar Kupa döntőjében a Veszprém a lehető legkisebb különbséggel, egy góllal bizonyult jobbnak (27-26).

A szegediek esélyeit növeli, hogy a bajnokság fő szponzora, a Budapest Bank idén is - immár ötödik alkalommal - a közönség szavazatai alapján díjazza a legjobbakat. A csapatok közül azonban csak a Pick Szeged mondhatja el magáról, hogy a jelöltek közt minden poszton és minden kategóriában van játékosa.

A kapusoknál egyből kettő! Ugyanis a veszprémi Fazekas Nándor mellett Mikler Roland és Tatai Péter a jelöltek. Ez az egyetlen poszt, amikor a három jelöltből kettőt egyazon csapat játékosai tesznek ki. 

A jobbszélsőknél a kupadöntőn kilenc gólt vállaló Rajko Prodanovic mellett a veszprémi Iváncsik Tamásra és a szintén válogatott Harsányi Gergelyre lehet voksolni, míg a jobbátlövőknél Ancsin Gábor „ellenfele” Marko Vujin (Veszprém) és Balogh Zsolt (Gyöngyös).

A beállóknál két fiatalabb versenyző, a csurgói Szöllősi Szabolcs és a tatabányai Pordán Bálint próbálja „megszorítani az idei Európa-bajnokságon remeklő Zubai Szabolcsot. Az irányítóknál is hatalmas harc várható. Elképzelhető, hogy ennek kimenetelét, épp a bajnoki finálé dönti el.

A szegedi Lékai Máté fő ellenfele ugyanis a veszprémi Császár Gábor. A harmadik jelölt Ivo Diaz számít a legrutinosabbnak – 12 évvel idősebb Lékainál -, de ezúttal valószínűleg be kell érnie azzal, hogy dobogós lett a külön versenyben.

A balátlövőknél a veszprémi Carlos Perez és a tatabányai Lele Ákos lesz Frantisek Sulc kihívói, míg a balszélsőknél három válogatott klasszis, Ivencsik Gergely (Veszprém) Pásztor István (Balatonfüred) és Vadkerti Attila mérkőzik meg.

A jobbátlövő Ancsinnak azonban még egy versenyben helyt kell állnia, mert a szezon felfedezettje címért is harcba indul a gyöngyösi balszélsővel, Gazdag Tiborral és a csurgói beállóval Szöllősi Szabolcsal.

Az Év edzője címet is valószínűleg a bajnoki finálé dönti el, hiszen a bajnokságban remeklő Balatonfüredet edző Sótonyi László mellett a két szövetségi kapitány, a Veszprémet irányító – és mellette a londoni olimpiára készülő - Mocsai Lajos, és a legjobbakat korábban olimpiai negyedik helyig vezető szegedi Skaliczki László a jelölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr934481398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása