MOL csapat Kézilabda Blog

A pécsi helyszín egyszer már kupagyőzelmet hozott a Szegednek

2014.04.08. 09:52 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kallma_pickhandball.hu.jpgSzombaton és vasárnap Pécsett rendezik meg a férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjét. A Pick Szeged szombat 16 órakor a Tatabánya ellen csatázik a fináléba jutásért, míg a másik ágon Veszprém-Gyöngyös találkozót rendeznek, így a döntő az elmúlt évekhez hasonlóan Veszprém-Szeged meccset ígér.

A Pick Szeged játékosai a hétvégét pihenéssel töltötték. Ez alól természetesen kivételt alkottak a válogatottak, akik Németországban szerepeltek felkészülési meccseken. Hétfő este azonban már a teljes keret együtt készült.

Az elmúlt években mindössze két alkalommal fordult elő, hogy nem Szeged-Veszprém duó játszotta a kupadöntőt, 2007-ben a Dunaferr, 2011-ben pedig a PLER ellen sikerült diadalmaskodnia a veszprémieknek.

A kilencvenes és kétezres évek egyértelműen a bakonyiak sikereiről szóltak, azonban a Szegednek többször is sikerül borsot törnie az ősi rivális orra alá. 1993-ban oda-visszavágós alapon dőlt el a kupa sorsa, és amíg a Tisza parti városban 23-21-ra, addig Veszprémben 20-19-re tudott nyerni a Szeged, amely így kettős győzelemmel diadalmaskodott. Kővári Árpád együttesének legjobbja Bartók volt, aki mindkét meccsen 6 góllal vette ki a részét a sikerből.

A következő kupagyőzelemre igen sokat, egészen pontosan 2006-ig kellett várni, de a bizakodásra adhat okot, hogy akkor is Pécsen lett kupagyőztes a Kovács Péter által dirigált Pick Szeged. A 32-30-ra megnyert találkozón Krivokapics és Andjelkovics volt a két főszereplő, előbbi 8, míg honfitársa 6 góllal járult hozzá a sikerhez.

Az akkori csapatból Ilyés és Vadkerti most is a szegedieket erősíti, míg a kapus Tatai akkor még a veszprémiek játékosa volt. Mint említettük, 2007-ben nem jutott döntőbe a Szeged, egy évvel később viszont megint kupagyőzelemnek örülhettek a Tisza parton.

Az akkor Vladan Matics által dirigált együttesben ismét a jelenlegi pályaedző, Marko Krivokapics testvére Milorad volt a főszereplő, aki a mezőny legeredményesebb tagjaként újra nyolc gólt szerzett a 27-22-re megnyert fináléban.

Egy biztos, a két együttes párharca roppant kiélezett csatát hozhat, hiszen a bajnokságban mindkét csapat megnyerte hazai meccsét riválisával szemben. Ugyanakkor bármi is lesz a végeredmény, nem kell sokat várni a „visszavágásra”, hiszen minden bizonnyal a bajnoki döntőben is Veszprém-Szeged párharcra kerül majd sor. 

(Fotó:pickhandball.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr495985430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása