MOL csapat Kézilabda Blog

Sorsdöntő hét a Pick Szeged életében

2014.03.01. 11:21 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

tatai_delmagyar.hu.jpgMozgalmas napok várnak a Pick Szeged kézilabdacsapatára. Kis túlzással talán azt is mondhatjuk, a tavaszi szezon legfontosabb hete a mostani a hazai sorozatokat figyelembe véve. Szerdán a kupában a Csurgó vendégeként ugyan egygólos vereséget szenvedtek, ám a továbbjutás nem foroghat veszélyben, ugyanakkor nem feltétlenül jó előjel ez a vereség a Veszprém elleni derbi előtt.

A szegedieknek mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában szinte kötelező maradandót alkotnia, több okból is. Kezdjük az időrend miatt a kupával. A 2000-es években eddig mindössze négy alkalommal fordult elő, hogy a szegediek nem jutottak a kupadöntőbe.

2000-ben az akkor még Fotex néven szereplő Veszprém a lehető legkisebb különbséggel, mindössze egy góllal 20-19-re diadalmaskodott a szegediek ellen. Egy évvel később a Pick nem jutott még a négy közé sem, és ez a „szégyen” ezen kívül csak a kiírás 2006-07-es szezonjában fordult elő. (Mindkét esetben a Dunaferrel döntőzött a Veszprém.)

A szegediek az elmúlt másfél évtizedben két alkalommal tudták elhódítani a Magyar Kupát. Előbb 2006-ban többek között Krivokapics nyolc góljának köszönhetően 32-30-ra verte az „örök riválist” az akkor Kovács Péter edzette szegedi alakulat. Két évvel később – ismét Krivokapics remeklésével és újabb nyolc góljával – jóval simábban, 27-22-re diadalmaskodtak a csongrádiak.

Azóta csak a 2011-es kupadöntőt kellett kihagyni a szegedieknek - a PLER-t verte el nagyon a Veszprém -, míg az elmúlt két évben kénytelenek voltak fejet hajtani a döntőben. Idén a Csurgó testén át vezet az út az elődöntőbe. A továbbjutás március 19-én a szegedi visszavágón dől majd el.

A bajnokságban szintén fontos meccs következik, hiszen Zubaiék hibátlan teljesítménnyel vezetnek, és egy esetleges siker – vagy pontszerzés – azt jelentené, minden bizonnyal az élen zárják az alapszakaszt, ami a rájátszásban pályaelőnyt jelentene.

Az elmúlt években csak kétszer fordult elő, hogy nem az a csapat nyerte a bajnokságot, amelyik az alapszakaszt, természetesen a Szeged és a Veszprém volt mindkét esetben a főszereplő, egyik esetben örömteli, a másik esetben szenvedő félként.

A szombati összecsapás azonban nem csak a bajnoki cím szempontjából fontos, de a két együttes kispadján helyet foglaló két spanyol szakvezető presztízsmérkőzésének is tekinthetjük.

Amíg a veszprémieket a visszavágás vágya fűti a tavalyi szegedi vereség után, addig a szegediek egy esetleges sikerrel, megalapozhatják a bajnokság végi sikerüket is. Ez azért is lenne fontos számukra, mert így visszakerülhetnek a Bajnokok Ligájába is, ahol a következő szezonban is csak egy magyar együttes indulhat alanyi jogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr955837946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása