MOL csapat Kézilabda Blog

Nem változtak a célok a Pick Szegednél

2012.07.04. 14:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgLezárult az átgazolási szezon, legalábbis a Pick Szeged csapatánál. A magyar kézilabda bajnokság legutóbbi ezüstérmese komoly erősítésekkel vétette észre magát az idei átigazolás piacon. A csapatot leginkább átlövő poszton erősítették meg, a szezonra pedig nem titkolt célként pedig Magyar Kupa és bajnoki döntőt, valamint BL nyolcaddöntőt fogalmazott meg a klubvezetőség.

Skaliczki László a szegediek mesteredzője szerint a Szeged sokkal erősebb lesz, mint a mögöttünk hagyott idényben. A szakember szerint a gárda leginkább átlövő poszton erősödött, ami miatt sokkal több variációs lehetőség rejlik majd a keretben. Az új érkezőkről egyelőre csak annyit mondott, reméli a közönség hamar elfogadja őket, a játékosok pedig bizonyítják, hogy érdemes volt őket leigazolni.

„Vezér átlövő poszton bízom abban, hogy az Ancsin Gabi fejlődése nem torpan meg, egy Balog Zsoltot igazoltunk, ami komoly fegyvertény. Gólok jöttek, remélhetőleg. Abban bízom, hogy a védőjátékban is megtaláljuk azt a módot, melyben a leghatékonyabb lehet a csapatunk. Remélem, hogy úgy előre, mint hátra eredményesek tudunk lenni. Azt gondolom, hogy szükséges volt a csapat átlövő poszton való megerősítése, mert így hét olyan játékosunk van, Zina Józsefet is ide sorolva, akik tudnak a távoli dobózónából játszani és hat olyan játékosunk van aki a vonalon teszi ugyan ezt. Ott van persze Vadkerti Attila, vagy Zubai Szabi akik a kreativitásuknak köszönhetően több poszton is bevethetőek. Az igazolásoknak köszönhetően lesz egy olyan lehetőségük, ami miatt színesebb lesz a játékunk. Ebből nem következik egyértelműen az, hogy eredményesebb is lesz, vagy, hogy a játékerőnk komolyabb lesz, de a lehetőségeink bővültek.”

A kétszeres magyar bajnok Pick Szeged kerete tehát változott, ám a célok nem. Erről Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója beszél.

„A célunk nem változott, a követkző évben is az lesz az elvárás, hogy a csapat a Magyar Kupában és a bajnokságban is döntőt játsszon. Ott természetesen az adott körülmények döntenek, pillanatnyi forma, sérülések, ezek összetett dolgok. Előrelépés szerintem az lenne, ha a BL-ben a legjobb 16 közé jussunk. A keret teljes, további változások nem lesznek.”

A szegedieknek fel kellett venniük a kesztyűt az igazolások terén, lévén a rivális Veszprém is igen csak belehúzott, hiszen spanyol edzőt és több egykori barcelonás klasszist is igazolt, akik között talán már ősszel ott lehet Nagy László is – legkésőbb jövőre, ám ne legyenek illúzióink, őssel már látni fogjuk Veszprémben - aki szintén a katalánokat hagyta, hagyja el a veszprémiek hívó szavára. A két nagyágyú mellett azért erősödött többek között a Tatabánya is, amely éppen Szegedről igazolt játékost, a nagyon kreatív és sokszor váratlan megoldásokra képes, ám a mögöttünk hagyott idényben leginkább sérülései miatt emlegetett Törő Szabolcs személyében.

„Valóban, az idei átigazolási időszak komoly kihívás volt minden csapat számára stratégiailag és szakmailag is. Fontos volt, hogy ütőképes csapatot hozzunk össze, egy olyan csapatot ahol a fejlődés lehetősége adott a játékosok számára. Az is fontos, hogy a közönség eddig is szimpátiával tekintett ránk, remélhetőleg az újonnan érkezőket is szívesen fogadja , akik remélhetőleg sokat megmutatnak magukból. Új lendületet vett a csapat, remélhetőleg a lendület jó ideig kitart.”

A átigazolási szezon a szegediek számára tehát már lezárult, ám a felkészülési még csak most veszi majd kezdetét. A fentiekből kiindulva a közelgő idény is nagyon komoly Pick-Veszprém versengést ígér, ám előtte még a fiúk az olimpián együtt harcolnak a lehető legjobb eredmény eléréséért.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr384626739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása