MOL csapat Kézilabda Blog

Szegedi játékos volt az Eb egyik legjobbja a magyar csapatban

2014.01.24. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

00001Ancsin.jpgA nyolcadik helyen végzett a férfi kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon. Mocsai Lajos válogatottja ezzel teljesítette az előzetesen elvárt minimális célkitűzést. A magyar együttes hat meccset játszott az Eb-n, mérlege egy győzelem, két döntetlen és három vereség.

A világbajnoki címvédő spanyoloktól elszenvedett 34-27-es vereség vállalható volt, miként a házigazda és Eb-címvédő dánok elleni 28-24-es zakó is. Az osztrákoktól elszenvedett vereség azonban – melynek köszönhetően lemaradtunk az 5-6. helyért vívandó találkozóról – minden bizonnyal még hosszú ideig vitatéma lesz.

Az izlandiak és a norvégok elleni döntetlenek – mindkettő nyerhető meccs volt – elfogadható eredmények, míg a macedónok magabiztos legyőzése dicséretes produkció volt. Az Eb-n hat Pick Szeged játékos szerepelt a magyar együttesben, nézzük milyen teljesítményt nyújtottak.

A két kapus közül Mikler Roland volt többet foglalkoztatva, és összességében a 33 százalékos védési hatékonysága nem mondható kiemelkedőnek, többször is bravúrral védett és ha az osztrákok ellen ő is olyan indiszponált, mint a mezőnyjátékosok nagy része, súlyosabb vereség is lehetett volna a vége.

Tatai Péter minden bizonnyal komolyabb szerepre vágyott, hiszen a hat meccsen mindössze másfél meccsnyi időt védett. Ezeken megbízhatóan hozta a kötelezőt (25 százalékos hatékonysággal), de a nagyobb bravúrok ezúttal elmaradtak tőle.

Ilyés Ferenc, mint a válogatott új csapatkapitánya elsősorban védekezésben kapott szerepet, amit többnyire jól oldott meg. Ezúttal jóval kevesebb időt töltött támadásban a pályán, de az osztrákok elleni utolsó két gól megmutatta, még mindig fantasztikus csuklója van és akár nagyobb szerep is juthatott volna neki a balátlövő helyén támadásban, amely ezen az Eb-n a magyar együttes egyik leggyengébb posztja volt.

A balszélső Vadkerti Attila leginkább akkor kapott szerepet amikor Iváncsik pihent. Ilyenkor próbálta felvenni a meccs ritmusát, ami többnyire sikerült is neki, de elmaradt attól az eredményes játéktól, amit Szegeden megszoktak tőle. Ennek oka talán az lehet, hogy a Pick-ben ő az elsőszámú balszélső és valószínűleg sokkal jobb teljesítményre képes, ha már a meccs elejétől pályán van.

Zubai Szabolcs a beállós posztján hatékonyan védekezett, a támadásoknál pedig mindig lekötött többnyire két embert. Mostanra olyan szintre ért a játéka, hogy már tartanak tőle, ennek köszönhetően a védekező csapatok külön figyelnek rá. Talán ennek is betudható, hogy a macedónok elleni remek teljesítményét a folytatásban csak megközelíteni tudta.

Elérkeztünk Ancsin Gáborhoz, aki az egész Eb-n a magyar csapat egyik legjobbja volt. Sikeresen helyettesített a sérült Nagy Lászlót, védekezésben és támadásban is hatékony volt és a spanyolok elleni meccset leszámítva a vállalkozó kedvvel és a pontossággal sem volt különösebb problémája.

Összesen 19 gólt szerzett, Lékaival ő volt a legeredményesebb akcióból a mieink közül. Mindezt úgy, hogy sajnálatos sérülése miatt az utolsó meccsen nem is játszott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr915779809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása