MOL csapat Kézilabda Blog

Zubai Szabolcs Federerrel szeretne találkozni Londonban

2012.07.21. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Zubai_Szabolcs_jpg.jpegMocsai Lajos a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a múlt héten kijelölte az olimpiára készülő keretét. Bár a keret még nem tekinthető véglegesnek, a 14 varhatóan utazó játékos között, a Pick Szeged csapatának három játékosa is helyet kapott.

Ennek kapcsán a három érintett - Mikler Roland, Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs a délmagyar.hu-ban nyilatkozott a londoni esélyekről, és arról, mit jelent számukra, hogy nagy valószínűséggel tagjai az utazó keretnek.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csapat kihirdetésekor elmondta, a keret a július 19-i szegedi, Tunézia elleni mérkőzést követően válik véglegessé, de még a július 27-i olimpiai megnyitóig változhat sérülés vagy „különleges körülmény" esetén.

A legbiztosabb helye talán Mikler Rolandnak volt, hiszen már korábban nyilvánvalóvá vált, hogy ő és Fazekas Nándor alkotja majd a kapusduót Londonban. Ennek ellenére nagyon örült, hogy ott a neve az olimpiai keretben, de tisztában van vele, sok munka vár még a csapatra addig, mire Londonban is pályára léphetnek.

A dj-ként is roppant népszerű kapus elmondta, a jó hírt Szűcs Ernő Pétertől, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnökétől tudta meg, ő gratulált neki elsőként SMS-ben.

A hármas legrutinosabb tagja Vadkerti Attila szintén nagyon boldog volt, hogy tagja az utazó keretnek. Rutinját jól mutatja, hogy úgy fogalmazott, igyekszik a földön maradni, mert tudja, csak akkor lesz biztos a részvétele, ha már visszafelé ül a repülőn.

A 30 éves balszélsőnek a 2004-es athéni olimpia idején még nem volt reális esélye bekerülni az akkor a jelenlegi szegedi mester Skaliczki László által felkészített keretbe, négy éve pedig nem szerzett kvótát a magyar csapat. Vannak, akik úgy vélik az utolsó esélyét ragadta meg.

Vadkerti inkább úgy fogalmazott, ez nem az utolsó, hanem a legközelebbi esély. Néhány éve, a sérülése után álmodni sem mert erről. Bár gyermekei még kicsi, és még nem érthetik mekkora megtiszteltetés egy olimpián részt venni, a korábban szintén sportoló felesége nagyon büszke rá. 

A keret harmadik szegedi tagja Zubai Szabolcs szerint fantasztikus dolog egy olimpiai részvétel, és örül, hogy ehhez került egy lépéssel közelebb. A fantasztikus képességű beállós tisztában van vele, hogy az olimpiai faluban a legnagyobb világsztárokkal is simán összefuthat az ember. A 28 esztendős klasszis éppen ezért bízik benne, hogy a meccsek között kedvenc teniszezőjével, a svájci Roger Federerrel is összefuthat Londonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr314668010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása