MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szeged már a héten kijavítaná a zágrábi botlást

2012.10.03. 08:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgNem indult jól a Pick Szeged együttese számára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája idei sorozata. Skaliczki László együttese 30-27-re kikapott a HC Croatia Osiguranje Zagreb csapatától a D csoport első fordulójában.

A szegediek hetedik alkalommal játszottak a Zagreb ellen a BL-ben. Eddig egy győzelem, két döntetlen és három vereség volt a mérleg, a legemlékezetesebb idegenbeli összecsapás pedig a 11 ezer néző előtt elért 1997-es, 29–29-es döntetlen volt.

A délmagyar.hu összefoglalójából kiderült, hogy ez már a 11. BL-idényük a szegedieknek, amely során a Zagreb elleni találkozó a 95. volt az elitligában. (Érdekesség, hogy a jubileumi 100. meccset épp a világ egyik legjobb együttese, a Barcelona ellen vívják majd a csongrádiak.)

Amíg az együttesből többen (Balogh Zsolt, Kekezovics Marinko, Hegedűs Márk) az első, meccsét játszotta a legrangosabb európai kézilabda kupában, addig a csapatkapitány Vadkerti Attilának ez már a tízedik szezonja a BL-ben.

A „Körte” becenévre hallgató – és roppant nagy népszerűségnek örvendő – balszélső 21 évesen, 2003. október 11-én játszotta első Bajnokok Ligája-meccsét a szegedieknél a görög Filippos Verias ellen 31–26-ra megnyert találkozón. Bő egy hónappal később, november 15 – én szerezte első gólját a sorozatban a norvég Sandefjord ellen (30–26).

A játékos elmondta, tízévnyi BL-rutinjának köszönhetően a legtapasztaltabb szegedi játékosnak számít. Kiegészítő emberből csapatkapitánnyá vált, több felelősség jut rá, így tisztában van vele, húzóembernek kell lennie a pályán és azon kívül is.

A találkozó előtt bízott benne, hogy meglephetik a nyáron alaposan meggyengült horvátokat, de már akkor is kiemelte, elsősorban a saját játékukkal kell törődniük. A meccs után aztán a klub honlapján már arról beszélt, sajnálja a szurkolókat, hogy csalódást okoztak nekik, amiért elnézést is kért. Ugyanakkor ígéretet tett, hogy hamarosan kijavítják ezt az eredményt.

„A Bajnokok Ligája egy egészen más világ, itt más a ritmus, kiváló játékosok alkotják az ellenfelek kereteit. Tanulni kell ebből a vereségből, és javítani” – fogalmazott a klasszis szélső.

Erre hamar meg is lesz a lehetőségük, hiszen szerdán18 órakor az FTC-PLER otthonában, majd szombaton hazai pályán, az újszegedi sportcsarnokban a Bajnokok Ligájában a svájci Schaffhausen ellen lépnek pályára.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr174815042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása