MOL csapat Kézilabda Blog

Mikler Roland: Nagyon jókor, nagyon jó időben jött ki a lépés

2012.10.29. 15:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgVasárnap rendezték a férfi kézilabda NB I vasárnapi csúcsrangadóját, melyen a remek napot kifogó Pick Szeged hazai környezetben magabiztosan, 31-24-re legyőzte a címvédő MKB Veszprémet, így kilenc forduló után már csak a Tisza-parti csapat százszázalékos a mezőnyben. A hazaiak kapusa, Mikler Roland húsz védéssel járult hozzá az értékes sikerhez.

A Veszprém az elmúlt hetekben legyőzte a BL legutóbbi döntőjének két résztvevőjét, a német Kielt és a spanyol Atletico Madridot, most viszont fejet kellett hajtania a BL-ben szintén érdekelt legnagyobb hazai riválisa előtt. A találkozó egyébként rendkívüli jelentőséggel bírt, hiszen a következő idényben már csak egyetlen magyar csapat - a bajnok - vehet részt a Bajnokok Ligájában (kivéve, ha a Veszprém vagy a Szeged megnyeri a BL mostani kiírását).

Éppen ezért különösen fontos mindkét együttes számára, hogy megnyerje az alapszakaszt, és kedvezőbb helyzetből várhassa a hazai bajnokság kieséses szakaszát.

„A gólkülönbség nagyon szépen néz ki, de azért nem kell nagy következtetéseket levonni belőle. Nagyon jókor, nagyon jó időben jött ki a lépés a Bajnokok Ligájában a négyes döntőre is esélyesnek tartott veszprémiek ellen” – mondta a találkozó után az nso tv-nek a hazaiak hőse Mikler Roland, aki összesen 22 lövést hárított, és 50 % feletti hatékonysággal védett. 

A válogatott kapus kiemelte, a mostani teljesítményükkel azoknak is bizonyítottak, akik az elmúlt hetek eredményei után fanyalogtak és kritizálták őket. Ugyanakkor tisztában van vele, mindig nehéz, ha 2 3 új játékos épül be a csapatba, de ha így folytatják nem csak Szegeden, hanem idegenben is tudnak majd bravúrokat elérni.

„Attól még messze vagyunk, hogy összeérett a csapatról beszéljünk. A meccs előtt annak is örültem volna, ha egy góllal verjük a Veszprémet. Ez a győzelem fontos volt mindenki lelkének. Elindultunk egy úton, de még nagyon sokat kell dolgozni, hogy el is érjük azt, amit szeretnénk. A csapatunk nem volt hullámvölgyben, mint sokan mondták, és ez a győzelem is bizonyítja, hogy jó úton haladunk, és ha így folytatjuk, szép eredményeket tudunk elérni” – mondta Mikler.

A találkozón három gólig jutó Ancsin Gábor elmondta, a győzelem alapja a jó és a korábbiaknál koncentráltabb védekezés volt. Külön örült annak, hogy ezúttal úgy tudtak játszani, mint egy igazi csapat.

„Borzasztóan örülök, nagyon kellett a csapatnak ez a győzelem. Óriási siker amit idén is eltudtunk érni, pedig nem úgy indult nekünk ez a hét ez a hónap, hogy ilyen nagy sikerrel zárjuk. Most azonban meg tudtuk mutatni mire vagyunk képesek, és remélem, hogy ez erőt ad a folytatásban a Bajnokok Ligájában is” – mondta a válogatott átlövő. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr684876520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása