MOL csapat Kézilabda Blog

A világ egyik legjobb csapata jön Szegedre

2012.11.18. 11:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgA Pick szeged kézilabdacsapat szerdán Tatabányán vendégszerepel, és az eddigi formája alapján egyértelmű esélyese a találkozónak. A forduló rangadója jó bemelegítés lesz a szegediek hétvégi Bajnokok Ligája találkozója előtt, amikor is a világ egyik legerősebb csapatát a Barcelonát látják vendégül az újszegedi csarnokban.

A Barcelonát több klasszisa elhagyta a nyáron – többek között Nagy László -, ám azok a játékosok sem számítanak sokkal gyengébbnek, akik helyettük öltöztek gránátvörös-kékbe. Egyedül a jobbátlövő posztja tűnt „ingatagnak”, de a Nagy László és Konsztantyin Igropulo távozásával keletkező űrt a Leóntól igazolt Ángel Montorónak sikerült betöltenie.

A Nagy és Marco Oneto mellett szintén Veszprémbe igazoló Cristian Ugalde hiányát meg is érezhetnék a katalánok, ha nem szerezték volna meg a világ egyik legjobb balszélsőjének számító Martin Stranovskyt a Leóntól. Szintén nagy fogásnak számít Sterbik Árpád, aki a nagy rivális Atlético Madrid mezét cserélte le.

A jelentős átalakulás ellenére szakemberek a BL idei egyik legnagyobb esélyesének tartják őket. Hogy a formájukkal nincs gond, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy továbbra is tartják idei hibátlan formájukat.

A spanyol bajnokság legutóbbi, 9. fordulójában könnyedén nyert a Granollers ellen, így kilenc forduló után pontveszteség nélkül vezeti a tabellát. Szintén élen áll a Bajnokok Ligája D-csoportjában.

Az első fordulóban a Schaffhausent verték idegenben 10 góllal, majd a folytatásban Füchse Berlint 11-el verték otthon. A harmadik fordulóban meglepetésre csak egy góllal múlták felül a katalán fővárosban a Dinamo Minszket, míg a legutóbbi játéknapon a Zagreb otthonában arattak ismét 11 gólos sikert.

Bármi is lesz a mérkőzés eredménye, hamar itt a lehetőség a visszavágásra, hiszen hat nap múlva Barcelonában ismét összecsap a két együttes. A Barcelona egyébként 19-szeres spanyol bajnok és 17 alkalommal nyerte meg a Spanyol Kupát.

Természetesen a nemzetközi porondon is jelentős a klub eredménylistája, hiszen nyolcszoros BL-győztes, ötszörös KEK-győztes, míg az Európai Szuperkupát ötször hódította el.

A szegediek helyzetét nehezíti, hogy a nyáron igazolt svéd klasszis Jonas Larholm a múlt hét nagy részét gyomorpanaszokkal kórházban töltötte, de hétfőn már teljes értékű edzésmunkát tudott végezni, miként a sérüléséből felépült Frantisek Sulc is. Jelenleg csak Tatai Péter beteg, ő Larholmot „követve”, szintén gyomorpanaszokkal került kórházba, de hétvégére valószínűleg már ő is bevethető lesz.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Barcelona (spanyol)    4  4  – –         124–91         +33      8

2. Füchse Berlin (német) 4  3  – 1         112–108       +4        6

3. Minszk (fehérorosz)    4  1  1 2         105–105       0          3

4. CO Zagreb (horvát)    4  1  1 2         105–114       –9        3

5. PICK-SZEGED         4  1  – 3         103–117       –14      2

6. Schaffhausen (svájci)  4  1  – 3         107–121       –14      2 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr794912372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása