MOL csapat Kézilabda Blog

Öt szegedivel vág neki a világbajnokságnak a kézilabda-válogatott

2013.01.10. 08:04 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Zubai_Szabolcs_jpg.jpegA Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hétfő délelőtt megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, a labda azonban nem került elő, hiszen Skaliczki László vezetőedző az első foglalkozást konditeremben tartotta. A keret nem volt teljes, hiszen a csapatból öt játékos a válogatott kerettel készül a pénteken kezdődő spanyolországi világbajnokságra. 

Skaliczki László keze alatt egyelőre csak Jonas Larholm, Fero Sulc, Alen Blazevic, Antonio Pribanic, Kekezovics Marinko, Balogh Zsolt, Buday Dániel, Czina József, Nagy Norbert, Hegedűs Márk és Kupcsik Bálint dolgozott a hétfő délelőtti edzésen.

A szegedi klub honlapjának beszámolója szerint az első foglalkozás még nem volt kemény, Skaliczki László először átmozgatta a fiúkat, leginkább nyújtás szerepelt a programban, majd kondiedzés következett.

Az első megmérettetés január 16-án vár a keret tagjaira, amikor az Orosháza otthonában jótékonysági meccset játszanak majd. Egyelőre több edzőmeccs nincs lekötve, de Skaliczki mester mindenképpen szeretne felkészülési találkozókat játszani.

A keret természetesen nem teljes, hiszen Mikler Roland, Tatai Péter, Ancsin Gábor, Zubai Szabolcs és Vadkerti Attila a válogatottal készül a pénteken kezdődő spanyolországi világbajnokságra. Az idei év egyik legrangosabb tornáját január 11. és január 27. között rendezik. Ez lesz a 23. férfi kézilabda-vb, melynek rendezési jogát 2010. október 2-án nyerte el Spanyolország.

A tornán 24 nemzet válogatottja vesz részt. A címvédő francia és a házigazda spanyol csapat automatikus résztvevője a tornának, további 22 csapat selejtezőből jutott ki. A magyar válogatott az európai selejtezőből kvalifikálta magát, ahol a norvég válogatottat kapta ellenfélül. Válogatottunk a hazai 27-21-es győzelem és az idegenbeli 31-27-es vereség után 54-52-es összesítéssel jutott ki a tornára.

A világbajnokságra kijutott 24 csapatot négy darab 6 csapatos csoportba osztották. A csoportból az első négy helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. A csoportok 5. és 6. helyezettjei további helyosztó mérkőzéseken vehetnek részt.

A magyar csapat – a tavalyi olimpiához hasonlóan ismét egy csoportba került a horvát és a házigazda spanyol együttessel, rajtuk kívül Algéria, Egyiptom és Ausztrália lesz Mocsai Lajos együttesének ellenfele. Zubaiék első meccsüket szombaton Egyiptom ellen vívják. A mieink csoportmeccseit Madridban rendezik, és a spanyol főváros mellett Barcelona, Zaragoza, Granollers, Sevila és Guadalajara lesz a helyszíne a tornának.

A magyar együttes eddigi legnagyobb sikerét az 1986-os vb-n érte el, amikor a jelenlegi szakvezető Mocsai Lajos irányításával a második helyen végzett. Eddig ez az egyetlen világbajnoki érme a magyar férfiaknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr595009279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása