MOL csapat Kézilabda Blog

Skaliczki döntőkkel búcsúzna Szegedtől

2013.01.30. 15:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgVéget ért a férfi kézilabda világbajnokság és hétfőtől már a Pick Szeged játékosai is klubjukban készülnek. Ez nem csak a magyar (Mikler Roland, Tatai Péter, Vadkerti Attila, Ancsin Gábor, Zubai Szabolcs), de a szerb és a montenegrói válogatottakra (Rajko Prodanovics, Marko Lasica) is vonatkozik.

A Pick Szeged a héten kétszer lép pályára tétmeccsen, előbb szerdán 18 órakor a Magyar Kupában a Gyöngyöst fogadják, majd szombaton a FTC-PLER látogat Szegedre. A jövő héten pedig már a Bajnokok Ligájában vár a bajnoki listavezetőre fontos feladat, hiszen február 7-én csütörtökön a továbbjutás szempontjából fontos találkozón a Schaffhausen otthonában lépnek pályára.

Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy ez lesz a vezetőedző Skaliczki László utolsó idénye a szegedi kispadon. A nagyszerű szakember és a klubvezetés – hosszas tárgyalások után – közös megegyezéssel úgy állapodtak meg, hogy a következő szezontól már nem a korábbi magyar szövetségi kapitány irányítja a csongrádiakat.

A következő szezonban a spanyol Juan Carlos Pastor lesz a szegediek edzője, aki korábban 18 évig irányította a Valladolid együttesét, és ez idő alatt KEK-győzelemhez segítette csapatát, míg a spanyol válogatott kispadján 2005-ben világbajnoki címet szerzett.

„Olyan döntéshelyzet volt, a körülmények úgy alakultak, hogy úgy láttuk ez a legjobb döntés ezen a nehéz helyzeten való túllépés után” – mondta Skaliczki az elválásáról az nso-nak adott videointerjújában.

Véleménye szerint kiváló szakvezető érkezik Szegedre, akinek pedagógiai és edzői munkássága példaértékű, és a jövőben jelentős örömhöz tudja majd segíteni a szegedi kézilabda szurkolókat.

„Amit vállaltam azt tudtam teljesíteni, ugyanakkor tudom, hogy sokakban van egy kis hiányérzet is” – mondta a szegedieket 2010 óta irányító, azóta két bajnoki és Két Magyar Kupa ezüsthöz segítő szakember. A hazai sikerek mellet a csapat állandó résztvevője volt a Bajnokok Ligájának, és terveik szerint ez a jövőben is így lesz.

"A célunk, hogy ott maradjon a bajnoki döntőben a Szeged, és a Kupában is döntőt játsszon. Ha pedig már eljutott oda, mindkét fronton próbálja meg a legjobbját adni” – mondta Skaliczki.

Emellett nagyon bízik benne, hogy a BL-ben sikerül kiharcolniuk a továbbjutást. Úgy véli, ha szerencséjük lesz és tesznek is érte, meglovagolnak minden lehetőséget nem lehetetlen küldetés továbbjutni a csoportból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr105052429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása