MOL csapat Kézilabda Blog

Az életben maradásért küzd ma este a BL-ben a Pick Szeged

2013.02.07. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Pick Szeged a svájci Schaffhausen otthonában lép pályára ma este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjában. Ha a Tisza-parti gárda nyerni tud, leszakítja riválisát a nyolcaddöntőért folyó küzdelemben.

A két gárda már találkozott az idei sorozatban, az októberi mérkőzésen a magyar együttes - rengeteg ziccert és büntetőt kihagyva - Prodanovics utolsó másodpercben szerzett góljával 30-29-re diadalmaskodott. Ebben a csoportban a spanyol Barcelona, a német Füchse Berlin és a fehérorosz Dinamo Minszk meglépett a többiek elől, a fennmaradó egy helyért a Pick, a horvát Croatia Zagreb és a Schaffhausen küzd.

Az utolsó három forduló előtt Skaliczki László vezetőedző együttesének 4, a Zagrebnek 3, a Schaffhausennek 2 pontja van. A Szeged fogadja még a Minszket, és ellátogat Berlinbe. A svájciakra a csütörtöki derbi után otthon vár még a Berlinnel vívandó meccs, továbbá egy zágrábi túra. A horvát alakulat fogadja a Minszket, majd Barcelonába látogat, végül vendégül látja a Schaffhausent.

A Szegednek a továbbjutási remények életben tartásához okvetlenül fontos a pontszerzés, s még inkább a győzelem. Ráadásul a Zágrábbal való összevetés a horvátoknak kedvez, bár e szempont csak pontegyenlőség esetén számít.

"Jó voltam matekból, játszani azonban jobban szeretek, mint számolni. Úgy megyünk a csatába, hogy nyerni akarunk. Ha sikerülne legalább két mérkőzést nyernünk a hátralévő fordulókban, akkor kilencven százalék az esély, hogy bejutunk a legjobb tizenhat közé. Ezen dolgozunk" - mondta az MTI-nek Skaliczki.

A délmagyar.hu beszámolója szerint szegedi szimpatizánsokban nem lesz hiány a meccsen, közel 100 Svájcban dolgozó magyar is ott lesz a lelátón, köztük a legendás vásárhelyi ultracsoport, a Blue Front Vásárhely 1993 több tagja.

A Szeged egyébként remekül kezdte az idei évet, mindkét eddigi meccsét 14 góllal megnyerte. A Magyar Kupában a Gyöngyöst 32–18-ra, bajnokin az FTC-PLER-t 38–24-re verte. A bajnoki listavezető szegediek közül mindenki egészséges, így a 102. BL-összecsapásra a legerősebb összeállításban veheti fel Skaliczki László együttese a küzdelmet.

A két együttes nem ismeretlen egymás számára, hiszen az őszi találkozót leszámítva eddig kétszer találkoztak már a BL-ben és a négy mérkőzés szegedi fölényt mutat, hiszen magyar oldalról két győzelem mellett egy-egy döntetlen és egy vereség a mérleg. 

A D-csoport további párosítása:

Szombat: Zágráb (horvát)–Minszk (fehérorosz)

Vasárnap: Berlin (német)–Barcelona (spanyol)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr635067521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása