MOL csapat Kézilabda Blog

Nyáron világsztárok érkezhetnek a Pick Szegedhez

2013.03.10. 10:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgAz már korábban eldőlt, hogy a Pick Szeged kézilabdacsapatát a következő szezontól a spanyol Juan Carlos Pastor irányítja. A spanyol szakember érkezése valószínűleg kisebb-nagyobb változásokat hoz az együttes keretében is.

Az nso.hu információi szerint elképzelhető a jelenleg az Atletico Madridot erősítő spanyol jobbszélső Roberto García Parrondo, a Valladolidban szereplő Guillame Joli, a szintén spanyol Niko Mindegia érkezése is. Rajtuk kívül elképzelhető, hogy a szerb Drasko Nenadics is a Tisza-parti csapat kézilabdázója lesz.

A sportnapilap szerint a 23 éves szerb balátlövő, a spanyol BM Guadalajarát erősíti jelenleg. Bátyja, Petar Nenadics 2009 és 2011 között épp a Pick Szeged játékosa volt, ám sérülései miatt nem tudott meghatározó játékossá válni.

Parrondo 34 esztendős volt nyáron, de kora ellenére hatalmas erősítést jelentene a magyar együttes számára. Jelenleg Madridban szerepel, de korábban megfordult a Getafe, a Valladolid és és a Leon együttesében is.

Legnagyobb sikereit természetesen az Atletico „elődjével” a Ciudad Reallal érte el, mellyel 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, a döntőben mindkétszer a német Kielt legyőzve.

Jelenleg is érdekeltek a sorozatban, a nyolcaddöntőben a Füchse Berlinnel csapnak össze. Amennyiben továbbjutnak, - és a szeged kiveri a lengyel Kielcét - az is elképzelhető, hogy még az idei szezonban pályára léphet Szegeden.

Guillaume Joli idén márciusban lesz 28 esztendős és válogatott szinten már mindent megnyert. 2009-benvilágbajnok volt, majd egy évvel később Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, hogy tavaly Londonban tegye teljessé aranyérem-kollekcióját az olimpiai aranyéremmel.

Játszott többek között a Chambéryben és a Valladolidban, tavaly óta pedig a Dunkerque együttesét erősíti. Négyszeres francia bajnok, egyszeres francia kupagyőztes. A francia válogatottban 2006-ban mutatkozott be.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr455125429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása