MOL csapat Kézilabda Blog

Korábbi szegedi játékosok állhatnak a Pick Szeged útjába

2013.05.07. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgAz elmúlt hetek a bajnoki elődöntő és a remélt döntő körüli felkészülésről szóltak a Pick Szeged férfi kézilabda csapata számára. A csongrádiak vasárnap a fináléba kerülésért a Csurgót fogadták az újszegedi sportcsarnokban és magabiztosan nyerték az első meccset. A két győzelemig tartó párharc második összecsapását jövő szerdán, míg a harmadikat (ha szükséges) a következő vasárnap rendezik.

Skaliczki László együttesének esélyeit növeli, hogy a két együttes alapszakaszbeli mérkőzései közül mindkettő szegedi sikert hozott. A Tisza partján ősszel 26-18-as szegedi siker született, míg idegenben, februárban 29-25-re nyertek Vadkertiék.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Imre Vilmos által dirigált somogyi csapat az alapszakaszban épp a szegediek mögött lett harmadik, és az együttesben több játékos is van (Katzirz Dávid, Herbert Gábor), aki korábban megfordultak Szegeden, így jól ismerhetik mind Skaliczki mester taktikáját, illetve a játékosok repertoárját.

A szegediek egyik legjobbjának Zubai Szabolcsnak azonban így is lehetnek váratlan megoldásai. Az egyik ilyen góllal végződött megoldást – melyet a Gyöngyös ellen szerzett - választották meg a szegedi szurkolók a 2012/13-as bajnoki alapszakasz legszebb találatának.

Mint arról a szegediek honlapja beszámolt, az egy hétig tartó verseny során csaknem hétszáz voks érkezett a tíz kiválasztott gólra, Zubai végül tíz szavazattal előzte meg a második helyen végzett Ancsin Gábort, akinek az egyik MKB Veszprém ellen szerzett bombagólja szerepelt az idei versenyben.

„Köszönöm szépen ezt az elismerést, nagyon örülök neki és megtisztelő, hogy a szurkolók az én gólomat találták a legszebbnek. Rám egyébként sem jellemző, hogy sok egyéni díjat söpörnék be, ezért különösen jó érzés, hogy ezúttal a legtöbb szavazatot én kaptam” – mondta Zubai a VTV Szeged Aréna c. műsorában.

Amíg a szegediek a második helyüknek köszönhetően egyenes ágon jutottak az elődöntőbe, addig a Csurgónak a Gyöngyössel kellett ki-ki meccset vívnia, végül Grebenárék kettős győzelemmel jutottak tovább és várhatják a szegediek elleni élet-halál harcot. Az elődöntők, és az érmekért rendezett helyosztók egyaránt két nyert mérkőzésig tartanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr515286229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása