MOL csapat Kézilabda Blog

Veszprémben is nyerni kell a Szegednek a bajnoki címhez

2013.05.13. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgBejutott a férfi kézilabda bajnokság döntőjébe a Pick Szeged, miután a két győzelemig tartó elődöntőben kiverte a Csurgó együttesét. Ez így leírva egyszerűnek tűnik, de a hazai 11 gólos győzelem után a csurgói találkozón végül csak büntetőkkel sikerült kiharcolni a győzelmet. A fináléban „természetesen” a Veszprém vár Skaliczki László együttesére.

Noha a döntő még hátra van, a szegediek elégedetten tekinthetnek vissza a 2012-13-as szezonra, hiszen az évad elején három célt tűztek ki maguk elé és ezek közül mindhármat teljesíteni tudták. A Bajnokok Ligájában a csoportból való továbbjutás volt az elsődleges cél, a Magyar Kupában és a bajnokságban pedig a döntőbe jutás, melyek közül mindhárom teljesült.

A szegediek hazai környezetben kezdték a bajnoki szezont és a Gyöngyösnek esélyt sem adtak, hiszen magabiztos 15 gólos győzelmet arattak. Ugyanekkora különbséggel verték a későbbiekben kizárt Kecskemétet, majd a Cegléd ellen már 17 gól volt a különbség. A Vác és a Pécs is nagy vereségbe szaladt bele, nem mellékesen a pécsiek elleni 23 gólos különbség volt az idei év legnagyobb arányú szegedi győzelme.

A Fradi megúszta néggyel, de a folytatásban a Balatonfüred és a Csurgó is tíz fölött kapott. A 9. forduló hozta az év első Szeged-Veszprém meccsét, melyen sokan úgy gondolták, hogy a BL-ben remekül teljesítő Veszprém esélyt sem ad riválisának, de a szegediek az évad talán legjobb játékát produkálva hétgólos győzelmet arattak és átvették a vezetést a bajnokságban.

A folytatásban az Orosházán is magabiztosan jutottak túl, a 11. fordulóban azonban meglepetésre csak döntetlent értek el Tatabányán. A folytatásban sem spóroltak a gólokkal Vadkertiék, hiszen a Kecskemétet 32, a Vácot 23 góllal verték hazai környezetben. Ugyanakkor idegenben is jól szerepelt az együttes, hiszen hiába akarta megszorongatni őket a Csurgó vagy épp a Balatonfüred, mindenhonnan győztesen távozott a szegedi együttes.

Egészen a 20. fordulóig, amikor a Veszprém vendégeként fejet kellett hajtani Nagy László és társai előtt. A veszprémi nyolcgólos vereség azt is jelentette, a Szeged minden bizonnyal a második helyen zárja az alapszakaszt, így elveszíti pályaelőnyét a fináléban.

Ez végül így is lett, így az elődöntőben a bajnoki harmadik Csurgó következett, de ők sem tudták megállítani a „szegedi gyorsot”. A május 18-án kezdődő döntőben a párharc két győzelemig tart. Döntetlen esetén a mérkőzéseket hétméteresekkel döntik el. A bajnoki cím elhódításához a szegedieknek legalább egyszer győzniük kell Veszprémben.

A döntő programja:

VESZPRÉM–SZEGED

2013. 05. 18. 12.30 óra, Veszprém–Szeged

2013. 05. 21. 19 óra, Szeged–Veszprém

2013. 05. 26. 12.45 óra, Veszprém–Szeged (ha szükséges)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr515298131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása