MOL csapat Kézilabda Blog

Skaliczki győzelemmel búcsúzna Szegedtől

2013.05.18. 11:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgA mai napon elkezdődik a két győzelemig tartó MKB Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő. Az alapszakaszban elért jobb helyezésének köszönhetően a veszprémiek élvezhetik a pályaelőnyt, ami azt jelenti, a csongrádiaknak legalább egyszer idegenben is kellene nyerniük ahhoz, hogy bajnokok legyenek.

Nyolc éve rendeznek bajnoki döntőt az eddigi hét fináléból hatot a Veszprém nyert, a Szeged csak a 2006–2007-es szezonban tudta megtörni a hegemóniát. A szegediektől a nyáron távozik Skaliczki László mesteredző - helyét a spanyol Juan Carlos Pastor veszi át -, így számára ez lesz - egyelőre – az utolsó párharca a Veszprémmel.

A szakember a délmagyar.hu-nak elmondta, a nyáron, egy új fejezet kezdődik a csapat életében, ehhez már előre is sok sikert kívánt. Eltelt az a három év, amelyet a csapat edzőjeként töltöttem, sok széppel, gonddal és örömmel. Egy búcsú mindig fájdalmas, de egy új dolog kezdete is, és ezzel a gondolattal vágok neki a bajnoki döntőnek” – mondta a lapnak a korábbi szövetségi kapitány.

Úgy véli, a bajnoki fináléban fontos lehet, hogy egy motivált, harcos csapat vegye fel a küzdelmet. Véleménye szerint döntő lesz a csapatmunka, és az, hogy ki milyen lelkiállapotban lép pályára. Ilyenkor kell jönniük a nyerőembereknek, és reméli, ebben sem lesz hiány.

Biztos benne, hogy a motivációval nem lesz gond, hiszen a sport számukra olyan szenvedély, amely által harmóniát lehet teremteni a játékosok között, és ezt szeretné majd a pályán is látni. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a szegediek két éve veretlenek hazai pályáén magyar riválissal szemben.

„Az emberrel sokszor megtörténik, hogy egy percig ünneplik, majd a következő pillanatban már kifütyülhetik. Fontos dolog a veretlenség. Három nap lesz a két meccs között. Számomra a keddi szegedi összecsapás a búcsú. Titkos vágyam, hogy sikerüljön megint a győzelem. Aki kedvelt és biztatott, annak mindent köszönök, nem felejtem el soha sem a szeretetüket” – mondta a lapnak a sikeres szakvezető, akivel többek között 2004-ben olimpiai negyedik helyezést ért el a férfi válogatott.

Skaliczki szerint, ha mindenkinél megvan a megfelelő motiváció, akkor nem lehet gond. Elmondta, minden hiba javítható, de nem szabad úgy hagyni ezeket a hibákat, mert megismétlődhetnek. Egyik legnagyobb motivációs eszköze a két együttes őszi bajnokija, melyen a Szeged alaposan meglepte ellenfelét és magabiztos győzelmet aratott. 

"Legyen egy olyan impulzus, amely még segít. Az öröm, a boldogság látványa biztos, hogy sokat segít majd nekünk, és akkor a fantasztikus közönségünkkel sikerülhet a bravúr az Európa élvonalába tartozó és jól menedzselt Veszprém ellen” – mondta arról, mennyit számít számukra, hogy örömöt okozzanak a szegedi szurkolóknak.

A döntő programja:

VESZPRÉM–SZEGED

2013. 05. 18. 12.30 óra, Veszprém–Szeged

2013. 05. 21. 19 óra, Szeged–Veszprém

2013. 05. 26. 12.45 óra, Veszprém–Szeged (ha szükséges)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr545305653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása