MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick leköszönő edzője szerint kevésen múlt a siker

2013.05.30. 13:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgA szezon végeztével harmadszor is búcsúzik a Szeged férfi kézilabdacsapatától Skaliczki László, aki mindhárom szegedi korszakát szépnek tartja. A klub honlapjának adott nyilatkozatában az 58 éves szakember kitért rá, hogy az utolsó három évben is voltak remek győzelmek, sikerek, ugyanakkor nem sikerült sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában diadalmaskodni. 

"Kevésen múlt a siker, hogy felérjünk a csúcsra. Szerencsénk sem volt, hiszen úgy gondoltuk, hogy közelebb kerültünk a nagy riválishoz, a Veszprémhez, de ellenfelünk mindig úgy erősített, hogy ez nem valósulhatott meg" - fogalmazott Skaliczki, aki az első korszakában, még játékosként feljutott az NB I-be a gárdával, majd a következő felvonásban, immár edzőként 1996-ban bajnok lett a Tisza-partiakkal.

A korábbi szövetségi kapitány büszkén említette, hogy a csapat vele mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a City Kupában elődöntős volt, és a 100. BL-meccsét is az ő irányításával játszotta.  

A roppant népszerű szakember a délmagyar.hu-nak nyilatkozva elmondta, Szegeden szerezte meg a kézilabda gyökereit, itt kapott olyan lökést, ami meghatározta az életét. Ilyen előzmények után nem volt meglepő, hogy amikor elkezdett edzősködni, egyik legfontosabb célja volt, hogy egyszer edzőként is visszatérjen Szegedre.

Ez a visszatérés aztán annyira jól sikerült, hogy vele lett először bajnok a Pick.

„Fiatal edzőként értem el a csapattal a sikert. Egy remek, motivált társaság jött össze. Nagyszerű csapatmunka volt az aranyérem megszerzése. A második felvonás is szép időszak volt, utána jöttek újabb munkák, újabb csapatok, újabb sikerek” – mondta Skaliczki a lapnak.

Elárulta, 2010-ben segíteni hívták vissza a Pick élére, mert a kiszemelt edző, akit a szegedi kispadra szerettek volna, nem vállalta a munkát. Ő pedig azonnal jött, mert a Pick Szeged sokat jelent számára, és szeretette volna tenni, valamit visszaadni a szegedi kézilabdának.

Természetesen a jövőt illetően is tele van tervekkel, mint elmondta, 58 évesen is ötéves tervben gondolkozik. Szeretne fiával együtt dolgozni, akár egy csapatnál edzősködni vagy éppen tehetségekkel foglalkozni.

Skaliczki Lászlót – akit nem mellékesen az elmúlt 50 év legjobb szegedi szakemberének választotta a klub 50. születésnapján, 2011 decemberében - a spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok Juan Carlos Pastor váltja a vezetőedzői poszton.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr785331606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása